Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tržište nekretnina u Crnoj Gori cveta, stranci uložili više nego ikada

  Otkrivamo zašto je pametno da u toku ekonomske krize ulažete u nekretnine na obali

  Tokom prethodne godine, ceo svet suočio se sa najvećom ekonomskom krizom još od Velike depresije. Ali, uprkos tome, tržište nekretnina u svetu, pa i u regionu, nastavlja da cveta. Tome svedoče i podaci Centralne banke Crne Gore koji pokazuju da su u 2022. godini inostrani državljani kupili nekretnine u vrednosti od čak 410 miliona evra, od čega je najviše njih bilo na primorju.

  Zašto se strani investitori odlučuju za Crnu Goru?

  Ulaganjem u nekretnine vi zapravo čuvate novac

  Činjenica je da su otporne na recesiju i istorijski podaci pokazuju da njihova vrednost nastavlja da raste uprkos brojnim ekonomskim padovima.

  Kriza iz 2008. pokazala je da, za razliku od akcija, nekretnine pružaju dugoročnu stabilnost uprkos velikim promenama na tržištu.

  Crna Gora je visoko pozicionirana na listi država sa povoljnim poreskim sistemom. Za sada, sklopila je ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa više od 40 zemalja, a velikom interesovanju stranih investitora doprinose i niske takse, kao i jednostavan dolazak do papira za legalizaciju.

  Pored toga, kupovina nekretnine, osim ličnog zadovoljstva, može predstavljati unosan posao i isplativu investiciju

  Da bi se to sve ostvarilo veoma je bitno uložiti u odgovarajuću nekretninu visokog kvaliteta na dobroj lokaciji. Upravo zato, nekretnine na obali su nepogrešiv izbor. Pogotovo ukoliko se nalaze u blizini većih gradova, turističkih centara i aerodroma, kao što je to slučaj sa elitnim naseljem Portonovi u Bokokotorskom zalivu. Ovaj jedinstveni rizort nalazi se u neposrednoj blizini Herceg Novog, te aerodroma u Tivtu i Dubrovniku.

  Portonovi, Crna Gora

  Najluksuznije adrese na Jadranu

  Zbog bogate ponude koju ima Portonovi, ove nekretnine bi mogle da dobiju na ceni brže od ostalih.

  U autentičnom, živopisnom naselju možete pronaći sve što vam je potrebno da biste u potpunosti uživali u životu kraj mora 365 dana u godini. Od vrhunskih restorana, kafića, prodavnica i barova, do teniskih terena, brojnih bazena i wellness centara. Zahvaljujući svim ovim benefitima, čak i ako iz nekog razloga odlučite da prodate svoj dom u Portonovom, dobićete odličnu cenu pri preprodaji.

  Portonovi

  U ponudi su savremeni Marina stanovi, koji se nalaze na samoj obali i imaju direktan pristup Portonovi marini, kao i Sky vile sa prostranim penthaus apartmanima i privatnim terasama sa kojih se pruža pogled na ceo zaliv. Takođe, u samom srcu naselja nalaze se rezidencije koje odišu kombinacijom mediteranskih, venecijanskih i crnogorskih motiva, koji krase i sofisticirane One&Only privatne domove.

  Dodatni benefit je i taj da stanovnici priobalnih zajednica često imaju mnogo ugodniji način života od onih koji stanuju u gradovima, jer je sve na pešačkoj udaljenosti i nema potrebe za automobilima, a samim tim i muke sa gužvom i parkingom. Takođe, aktivnosti poput uživanja na plaži, plivanja i dnevne doze sunca i svežeg vazduha, pozitivno utiču na mentalno i fizičko zdravlje. Stoga, čak iako ne možete u potpunosti tempirati tržište, koje je podložno krizama, imajte na umu da će vam posedovanje jedne ovakve nekretnine biti stalan izvor prihoda, ali i mira, zadovoljstva i uživanja.

  Portonovi Lifestyle

  Izvor: BIZLife

  Foto: Portonovi

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE