Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zaposleni kompanije NIS obradovali decu iz prihvatilišta

  Kako bi početak nove školske godine učinili lepšim i lakšim za socijalno ugroženu decu i decu bez roditeljskog staranja, kompanija NIS i njeni zaposleni prikupili su školsku opremu i pribor za više od 600 korisnika svratišta i prihvatilišta za decu, kao i štićenika domova u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Nišu i Kraljevu.

  Akciju pod nazivom “Zajedno za čistu peticu“ inicirali su i sproveli članovi Kluba volontera NIS-a koji su tokom proteklog meseca prikupili potrebnu školsku opremu.

  Paketi su najpre uručeni deci iz Prihvatilišta u Beogradu.

  Svečanom uručenju školskog pribora prisustvovali su Nataša Stanisavljević, sekretarka Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda, Bojana Radojević, direktorka Departmana za maloprodaju u NIS-u i  Danijela Stajković, direktorka prihvatilišta za decu Beograda.

  „U Prihvatilištu trenutno na smeštaju imamo 24 dece i svi oni idu u školu. Ovde vidimo koliko je važna uloga sistema socijalne zaštite, a to je pre svega kada pogledamo decu kojoj je pomoć najpotrebnija, da ih izvedemo na pravi put, da im pomognemo. Važno nam je da podstaknemo i druge kompanije da nastave sa ovakvim odgovornim radom i donacijama, i mislim da je ovde veoma važno što su zaposleni iz jedne kompanije i volonteri ovako nešto donirali“, izjavila je Nataša Stanisavljević.

  Bojana Radojević, direktorka Departmana za maloprodaju u NIS-u je navela da kompanija NIS i članovi Kluba volontera već dugi niz godina iniciraju i realizuju akcije čiji je cilj podrška zajednici, prvenstveno najmlađima.

  „Partnerstvo sa Gradom Beogradom traje više od jedne decenije, a današnji projekat samo je jedan u nizu mnogobrojnih koje je naša kompanija ostvarila sa Gradom. U akciji “Zajedno za čistu peticu” koju su osmislile moje kolege, članovi Kluba volontera kompanije NIS, do sada smo prikupili preko 600 školskih pribora za učenike osnovnih i srednjih škola širom Srbije“, rekla je Bojana Radojević.

  Danijela Stajković, direktorka Prihvatilišta za decu Beograda je istakla značaj saradnje i podrške koju ova ustanova ima sa Gradom Beogradom i kompanijom NIS.

  “Ovo nije prvi put da NIS daje poklone našoj deci, ali ono što je važno istaći, u cilju podrške, pomoći i početka školske godine, jeste da će svako naše dete krenuti u svoj razred sa potpuno opremljenim rančevima i opremom koja će im uveliko olakšati početak nove školske godine i uz pomoć koje se neće izdvajati od svojih vršnjaka”, rekla je Danijela Stajković.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE