Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fabrika, posao

  Zaposleni koji ne rade od kuće frustrirani i iscrpljeni

  Rad od kuće je pod pandemijom postao opcija za milione zaposlenih, međutim, mnogo više zaposlenih ne radi za stolom i nema taj benefit.

  Novo međunarodno istraživanje otkriva frustraciju fabričkih i medicinskih radnika, vozača, prodavaca, ugostitelja i drugih koji sve vreme moraju da odlaze na posao.

  Konsultantska grupacija Boston (BCG) navodi da simptome takozvanog sagorevanja (burnout) na radnom mestu pre svega iskazuju mlađi, koji naširoko razmišljaju o promeni profesije.

  BCG, koja redovno istražuje teme zapošljavanja i radne atmosfere, u oktobru je anketirala 4.668 zaposlenih u Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i SAD.

  Više od polovine svih ispitanika, njih 53 odsto, kaže da se osećaju potpuno iscrpljeni. Udeo u Nemačkoj je sa 48 odsto bio nešto manji. BCG nije naveo poređenje sa zaposlenima koji rade od kuće.

  Velikih 43 odsto koji ne rade za stolom je spremno da promeni posao, mada ih samo šest odsto – u Nemačkoj pet – aktivno traži novo zaposlenje. Najviše nezadovoljnih radi u maloprodaji, zdravstvu i transportu i logistici.

  Slaba plata – glavna boljka

  Centralna tačka nezadovoljstva je ista u sve četiri države, samo se procenti donekle razlikuju – slaba plata. Prosek je 38 odsto, a u Nemačkoj je zaradom nezadovoljnih bilo za jedan procentni poen manje.

  BCG ocenjuje da zaposlene na potragu za novim radnim mestom često podstiču i drugi faktori. Većini je, naime, važno da osete da ih poslodavac ceni i pošteno tretira.

  Tri petine anketiranih je reklo da je zadovoljno zaposlenjem.

  Mišljenje je podeljeno po pitanju efekta pandemije na procenu sopstvenog posla: 28 odsto ispitanika je manje zadovoljno nego što je bilo pre tri godine, a 15 odsto je navelo suprotno.

  Izvor: dpa

  Foto: Pixabay, Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE