Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zakupac tezge u Nišu se VEZAO LANCIMA da odbrani lokal od rušenja

  Jedan od vlasnika lokala i zakupac tezge na niškoj pijaci „Boško Buha“ u Nišu Zoran Nikolić vezao se lancima, nakon što je najavljena rekonstrukcija pijace počela nenajavljenim rušenjem lokala.

  On je vezan lancima, ali i ostali zakupci najavljuju protest, jer tvrde da su sa gradskim preduzećem ugovor o zakupu potpisali do kraja godine.

  Nikolić za Južne vesti kaže da gradska vlast nije ponudila nijednu alternativu za prodavce koji su boravili u lokalima, iako su zakup platili do Nove godine.

  Kako kažu, većina na pijaci radi više od 30 godina i stotine ljudi bi moglo da ostane bez prihoda.

  Razlog rušenja su posledice rekonstrukcije pijace koja podrazumeva nadkrivanje tog prostora za šta je iz gradske kase opredeljeno 98 miliona dinara. Ono što prodavac Zoran Nikolić nije znao to je da će uslediti i rušenje lokala.

  Prodavcima koji se nalaze u bočnim lokalima počeli su u avgustu da stižu nalozi da se isele jer će lokali biti uklonjeni. Nekoliko lokala je već srušeno, prepoznatljivih piljara sa kojih su se Nišlije snabdevale više nema i ostalo je svega nekoliko lokala koji čekaju da budu porušeni.

  Za jedan od njih Nikolić, Nišlijama znan kao Zoki Boško Buha, platio je zakup do 31. decembra, a kada je inspekcija došla da slika preostale lokale, u znak protesta i neslaganja, vezao se lancima.

  „Mi smo robu kupili još proletos, gde ću ja to da prodam? Ništa nam nisu ponudili kao rešenje, pominje se i da lokali nisu legalizovani, zbog čega su nam godinama onda bili izdavani? Nema rok, nema žalba nema ništa“, kaže Nikolić.

  Zbog toga što ni roka ni žalbe nema, Nikolić se obratio kabinetu predsednika Srbije Aleksanda Vučića, odakle je, kako kaže, stiglo obaveštenje da je Gradu naloženo da nadležne službe ponovo sagledaju problem.

  To izgleda nije urodilo plodom, pa tako preostali prodavci čekaju na rušenje lokala, bez ikave alternative i u „debelom“ minusu.

  Izvor: N1, Južne vesti

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE