Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zahtev za smenu Olivere Zekić je produkt „sužene svesti“

  Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić ocenila je da zahtev dela opozicije da bude smenjena govori „o njihovoj suženoj svesti“, nedostatku demokratskog kapaciteta i komesarskoj suštini.

  List Danas je preneo da se Zekić nasmejala na njihove zahteve i da nema nameru da ih usliši.

  „Deo protestanata je očigledno reagovao na moju izjavu na TV Prva, u kojoj sam rekla, i molim da precizno to prenesete: Da sam vlast, kao što nisam, ti koji blokiraju saobraćaj bili bi pohapšeni“, rekla je ona, objavio je Danas na svom sajtu.

  Navela je da „deo protestanata, vidi se iz ovog zahteva, smatra da je dovoljno da imaš svoje mišljenje, pa da budeš smenjen“ i to sa mesta koje, kako je ukazala, „nikakve veze nema sa onim čime se, zvanično, protestanti bave“.

  Prema njenim rečima, to govori i „o njihovoj suženoj svesti“, nedostatku demokratskog kapaciteta, komesarskoj suštini, ali i o pravim namerama onih koji su proteste organizovali, u ovom slučaju, „kao zbog litijuma“.

  „I jako mi je žao, ali zadržaću pravo da imam svoje mišljenje o svemu, pa i o blokadi puteva, zbog koje se, u Evropi, Americi, svuda po svetu, osim u Srbiji, hapsi“, rekla je ona.

  Navela je da misli da su te blokade izraz ne ekološke svesti, nego frustracije i resantimana bivše političke elite, koja, kako je ocenila, ne može da prežali to što više nije na vlasti, i ne odlučuje o svemu, pa i o litijumu.

  „A najsmešnije je to što oni, koji svaki dan mašu revanšizmom, lustracijom, odmazdom, prete da će one druge juriti po ulicama, glasno zakukaju, proglase se za žrtvu i traže pravdu i smenjivanje, kako se neko usudi da kaže šta misli o njima i o njihovim, nezakonitim, postupcima“, rekla je ona.

  Dodala je da će nastaviti da „ima svoje mišljenje i da ga saopštava“.

  Pokret Ne davimo Beograd, Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka, i lider stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, dodali su u nedelju dva zahteva u vezi sa ekološkim protestima – pored toga da vlast odustane od zakona o referendumu i eksproprijaciji, oni traže i donošenje zakona kojim će biti izbrisan rudnik na području Jadra i smenu kompletnog REM na čelu sa Zekić.

  Izvor: Danas, Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE