Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučević ne samo da NEĆE podneti ostavku, razmišlja i o ČETVRTOM mandatu

  Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da neće podneti ostavku, već da razmišlja o četvrtom mandatu na čelu grada.

  Vučević je komentarisao subotnje proteste, slučaj prebijanja jednog od demonstranata, ali i poziv Borislava Novakovića da se raspišu prevremeni lokalni izbori u Novom Sadu.

  Po njegovim rečima, u subotu se dogodilo više incidenata, a ne jedan, dodajući da je primećeno „konstantno spinovanje da neko drugi napada i pravi incidente, dok su oni koji su zaista bili nasilni i praktično ugrožavali druge proglašeni za heroje“.

  Vučević je komentarisao slučaj da su demonstranti napali jednog od učesnika blokade, misleći da se radi o članu grupe momaka koja je izašla iz automobila i započela incidente na Mostu slobode.

  Gradonačelnik se osvrnuo i na priču objavljenu na 021.rs, iako to nije javno izrekao, poručivši da nije „čudom mogao da se načudi naslovu na jednom od portala u kojem se kaže da ovaj što je prebijen oprašta ovima što su ga tukli i da će on opet da dođe sa njima“.

  „Kao scena iz filma ‘Balkanski špijun’ – hajde ti lepo da priznaš, pa će tebi Đura oprostiti što te je tukao“, kaže Vučević.

  Prema njegovim rečima, dobro je da su „maske pale“ i da se vidi da je cilj protesta „promena gradske vlasti u Novom Sadu“.

  „Sad kažu da treba gradonačelnik da podnese ostavku. Ja to, naravno, neću uraditi, nego razmišljam o četvrtom mandatu, četvrtoj kandidaturi… Bora Novaković je bio najpošteniji, čudno je da to za njega kažem, možda deluje paradoksalno i jeste, ali je tako ispalo. Rekao je da su došli zbog političkih ciljeva, hoće promenu vlasti u Novom Sadu, hoće da smene gradonačelnika, hoće vlast u Novom Sadu, ne interesuje ih Rio Tinto. Cenim kada je neko politički otvoren i uvek to morate da uvažite, koliko god mi je teško da se složim sa tim gospodinom“, poručuje Vučević.

  On je Novosađane zamolio za strpljenje, uz reči da ako ponovo bude blokada, ne prolaze delom grada u kom se nalaze demonstranti.

  „Kao što ste videli, jedino u Novom Sadu se išlo u šetnju, što nije bilo najavljeno i onda se to završi sa razbijanjem prostorija neke političke stranke i onda imate javno slikanje sa otetim zastavama te političke stranke. Pitanje za tužilaštvo je da li će da odgovaraju ti koji su razbijali ili ćemo opet čuti da tu nema dela“, zaključuje Vučević.

  Izvor: 021, Blic

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE