Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zaglavljeni ste u kući? Ovi muzeji nude VIRTUELNI OBILAZAK

  Uvođenje vanrednog stanja u Srbiji je u glavama građana značilo obezbeđivanje dovoljno hrane i ostalih zaliha za minimalno dve nedelje. Međutim, samo-izolacija može doneti još komplikacija koje se odnose na društvene živote građana.

  Potrebno je ljudima obezbediti zabavu dok su zatvoreni u kućama, a u tome je glavni saveznik Internet.

  Međutim, postoji način koji omogućsva kulturno uzdizanje. Ne, nećemo ići u muzeje, ali možemo virtuelno da ih obilazimo.

  Onlajn platforma Google Arts&Culture omogućava virtuelni obilazak preko 500 muzeja i galerija širom sveta.

  Sada možete da sedite na svom kauču i da obilazite muzeje istovremeno.

  Pogledajte samo neke od najboljih muzeja koji nude virtuelne ture.

  Britanski muzej, London

  Ovaj muzej smešten u srcu Londona omogućava virtuelnim posetiocima da obilaze Great Court i vide drevnu kamenu Rosetu i egipatske mumije. Na virtuelnoj turneji muzeja takođe možete naći stotine artefakata.

  Gugenhejm muzej, Njujork

  Guglova funkcija koja omogućava interaktivne panorame gradova i ulica širom sveta (Street view) daje posetiocima mogućnost da obiđu čuveno spiralno stepenište Gugenhejma, i da pritom ne napuštaju svoj dom. Odatle možete otkriti neverovatna umetnička dela impresionističke, postimresionističke, moderne i savremene ere.

  Nacionalna umetnička galerija, Vašington D.C.

  Ovaj poznati američki muzej umetnosti ima dve onlajn postavke. Prva je izložba američke mode od 1740. do 1895. godine, uključujući odeću iz kolonijalnog i revolucionarnog doba. Druga je zbirka radova holandskog baroknog slikara Džohanesa Varmera.

  Muzej D’Orsai, Pariz

  Možete praktično prošetati ovom popularnmo galerijom u kojoj se nalaze desetine poznatih dela francuskih umetnika koji su radili i živeli između 1848. i 1914.

  https://www.bizlife.rs/lifestyle/afterhour/i-narodni-muzej-nudi-virtualne-ture/

  Nacionalni muzej moderne i savremene umetnosti, Seul.

  Jednom od popularnijih korejskih muzeja može da se pristupi sa bilo kojeg mesta širom sveta. Guglova virtuelna turneja vodi vas kroz šest spratova savremene umetnosti iz Koreje i sveta.

  Muzej Pergamon, Berlin

  Kao jedan od najvećih nemačkih muzeja, Pergamon može mnogo toga da ponudi – čak i ako fizički ne možete biti tamo. Ovaj istorijski muzej dom je mnoštvo drevnih artefakata, uključujući ištarsku kapiju Vavilona i, naravno, Pergamonski oltar.

  Rijks muzej, Amsterdam

  Istražite majstorska dela iz zlatnog doba Holandije, uključujući dela Vermera i Rembrandta. Gugl nudi obilazak ovog ikoničnog muzeja sa opcijom Street View, tako da imate osećaj kao da stvarno lutate po njegovim dvoranama.

  Muzej Van Gog, Amsterdam

  Svako ko je ljubitelj ovog tragičnog, genijalnog slikara može njegova dela da vidi izbliza (ili, gotovo izbliza) tako što vizuelno poseti ovaj muzej – najveću zbirku umetničkih dela Vinsenta van Goga, uključujući preko 200 slika, 500 crteža i više od 750 ličnih pisama.

  Muzej J. Pol Geti, Los Angeles

  U ovom kalifornijskom umetničkom muzeju mogu se naći evropska dela iz 8. veka. Krenite u obilazak uz pomoć Street view i otkrijte ogromnu kolekciju slika, crteža, skulptura, rukopisa i fotografija.

  Galerija Ufici, Firenca

  Ova manje poznata galerija čuva umetničku zbirku jedne od najpoznatijih italijanskih porodica u Firenci, de’Medicis. Zgradu je 1560. godine dizajnirao Đorđo Vasari specijalno za Kosimo i de’Medici, ali svako može da luta njenim dvoranama bilo gde u svetu.

  MASP, Sao Paolo

  Muzej umetnosti Sao Paolo je neprofitni i prvi moderni muzej u Brazilu. Umetnička dela postavljena na jasnim perspeksnim okvirima izgledaju kao da umetnine lebde u vazduhu. Krenite u virtuelnu turneju kako biste sami iskusili čudesni prikaz.

  Nacionalni muzej antropologije, Meksiko Siti

  Izgrađen 1964. godine, ovaj muzej posvećen je arheologiji i istoriji pre-hispanske baštine Meksika. Postoje 23 izložbene sobe ispunjene drevnim artefaktima, uključujući neke iz civilizacije Maja.

  Nažalost, nisu svi popularni muzeji umetnosti i galerije mogli da budu uključeni u kolekciju Google Arts&Culture, ali neki muzeji to uzimaju na sebe i nude internetske posete. Prema Fast Kompaniju, Louvre takođe nudi virtuelne ture na svojoj veb lokaciji. Da biste videli više muzeja Google Arts & Culture, posetite veb lokaciju ove kolekcije.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE