Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novac, posao

  Zabrinutost raste: Do 15 odsto Nemaca neće moći da plati KOMUNALIJE

  Nemačka komunalna preduzeća procenjuju da zbog visokih cena gasa do 15 odsto njihovih klijenata neće moći da plati račune za komunalije, rekao je čelnik udruženja VKU.

  Oko 900 komunalnih preduzeća distribuira dve trećine nemačkog gasa, kao i snabdevanje električnom i toplotnom energijom i vodom, odlaganje otpada i obezbeđivanje širokopojasnog pristupa internetu.

  Preduzeća su gas kupovala po veoma visokim cenama, pa se od oktobra očekuje da ga kroz planirane gasne naknade prenesu građanima.

  „Neke komunalne kompanije procenjuju da do 15 odsto (potrošača) neće moći da plati svoje račune“, rekao je Ingbert Libing, direktor nemačkog udruženja komunalnih preduzeća, u intervjuu za Funke.

  On smatra da bi trebalo uvesti moratorijum na proglašenje nelikvidnosti snabdevača energentima, dodajući da će kompanijama biti potrebna pomoć i na jesen.

  Kartice, računi (Pixabay)

  Vlada bi trebalo da smanji PDV na gas i struju, predlaže on.

  Vladajuće socijaldemokrate su već izradile predlog za zaštitu komunalnih preduzeća od nelikvidnosti ako budu prinuđene da kupuju gas po višoj ceni, naveo je Rojters, pozivajući se na dokument SPD.

  Nemci spremni za zimu i bez ruskog gasa

  Nemačka je dobro pripremljena za predstojeću zimu i za slučaj izostanka ruskog gasa, istakao je nemački kancelar Olaf Šolc.

  Šolc je pred zasedanje nemačke vlade u dvorcu Mesebergu kazao da su svi pogođeni posledicama rata u Ukrajini.

  restrikcije

  Sijalica, struja, komunalije (Pixabay)

  Najavio je da će na sednici vlade najpre biti razmatrana bezbednosna situacija i da je planiran razgovor o nacionalnoj strategiji bezbednosti.

  „Posle diskusije o bezbednosnoj situaciji, razmotrićemo posledice rata po energetsko snabdevanje, kako Nemačke, tako i Evrope”, objasnio je i dodao da je Nemačka rano počela sa pripremama za moguće probleme u snabdevanju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE