Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za sladoled nema zime

    Sladoled i uživanje na snegu, zvuči kao odlična ideja. Upravo iz tog razloga, Frikom je ove godine obradovao svoje verne ljubitelje sladoleda na Kopaoniku i Zlatiboru.

    Sladoled je deo istorije  svih kultura i civilizacija, počevši od Italije, preko Japana do Amerike, takođe sladoled se u velikim količinama konzumira u Skandinaviji i to najviše tokom zime. Međutim, sa prvim hladnim danima kod nas se mnogi odriču ovog užitka. Lekari, kao i naučna istraživanja su razbili uvreženi mit i roditeljske predrasude o tome kako ne valja jesti sladoled tokom zime. Poznati lekari tvrde da je sladoled bezbedno i poželjno jesti tokom zime, jer njegova hladnoća ne može da izazove upalu grla, već tu vrstu oboljenja donose bakterije i virusi. Takođe, sladoled je poželjan upravo zbog manje temperaturne razlike između spoljne sredine i našeg tela.

    Punih nedelju dana iskusni skijaši, kao i svi oni koji vole uživanje na snegu, imali su priliku da se slade Frikom sladoledima na Kopaoniku i Zlatiboru. Najmlađi posetioci su uz sladolede na poklon dobilali kliska, a one nešto starije u kafićima je sačekala kugla sladoleda, kao slatko iznenađenje dobrodošlice.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Promo

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE