Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za SES još 30 miliona dinara

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je za rad Socijalno-ekonomskog saveta (SES) iz budžeta njegovog ministarstva izdvojeno dodatnih 30 miliona dinara.

  „Za svakog socijalno-ekonomskog partnera iz sastava tog tela biće izdvojeno po 10 miliona dinara“, rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

  Partneri Vlade Srbije u tom telu su Unija poslodavaca i dva reprezentativna sindikata – Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikat „Nezavinost“.

  Đorđević je kazao da očekuje da se u narednim godinama dodatnim izdvajanjima iz budžeta unapredi rad ne samo Socijalno-ekonomskog saveta, već i takvih saveta na lokalnom nivou.

  Dodao je da je sa ministrom finansija Sinišom Malim dogovoreno da u pripremi ili izmeni zakona učestvuju i lokalni socijalno-ekonomski partneri. „Oni će svakako doprineti tome da ti zakoni budu kvalitetni i sa manje primedbi“, rekao je Đorđević.

  On je naveo da je Ministarstvo za rad prihvatilo inicijativu socijalno-ekonomskih partnera da se u slučaju povreda na radu radi naknada štete, kao i inicijativu o izmeni i dopuni pravilnika o profesionalnim bolestima.

  „Dve stvari su nam najbitnije – da svi zakoni koje priprema Vlada budu u interesu naših građana i u interesu naše države. Toga ćemo se pridržavati“, rekao je Đorđević.

  Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić je kazao da je SES dao pozitivno mišljenje na nacrte nekoliko zakona. Na tom spisku su pored Nacrta zakona o budžetu za 2019. godinu i nacrti Zakona o izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije.

  Takođe, pozitivno su ocenjene i nacrti izmena Zakona o porezima na imovinu i Zakona o poreskoj administraciji, kao i na tekst predloga izmene Uredbe o bezbednosti i zdravlja na radu.

  Socijalno-ekonomski savet je podržao inicijativu Unije poslodavaca Srbije da se traži opoziv odluke kosovske vlade o uvođenju carina od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE