Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Haos sa prevozom, a rešenje ni na vidiku

  Red vožnje u javnom gradskom prevozu već nedeljama se ne poštuje, a Gradski sekretarijat i čelnici GSP različito „pravdaju“ probleme u funkcionisanju javnog saobraćaja.

  Prevoz je katastrofalan poslednjih dana, red vožnje se uopšte ne poštuje priča jedna putnica. Tako, iako bi od 15.00 do 15.30 poredu trebalo da iz Skele krenu četiri vozila na liniji 101, pojave se samo dva. Slična situacija je na mnogobrojnim linijama, pa se žale i putnici koji koriste autobuse 23, 31, 37, 47, 35, 83, 85, 95…

  Sva vozila su nam na ulicama i autobusa nema samo zato što imaju problema da se probiju trasom kojom saobraćaju, ističe direktor GSP Radiša Momčilović. Konkurs za zapošljavanje novih vozača kod nas je uvek otvoren. U septembru nam je otišlo 15 vozača, a zaposlili smo 29 novih. I u oktobru je otišlo 20, a došlo 37. Ako se ovaj trend nastavi, ne bi trebalo da bude problema.

  Uprkos umirujućoj izjavi čelnika GSP, na osnovu saopštenja Sekretarijata za javni gradski prevoz, datog Tanjugu, situacija je i sada kritična.

  Glavni razlog što vozila ne polaze po redu vožnje je nedostatak čak 200 vozača u JKP GSP Beograd, rekli su u Sekretarijatu za javni gradski prevoz. Zato prevoznici nisu u mogućnosti da krenu po planiranom redu vožnje.

  Prestonicom bi, prema zimskom redu vožnje, svakog dana trebalo da krstari 1.367 vozila.

  Svi koji se bave prevozničkim poslom znaju da će Srbija od 1. januara imati velike probleme zbog nedostatka vozača. Samo u Beogradu postoji 15 agencija koje se bave pripremom ove vrste radnika za odlazak na rad u inostranstvo, a samo jedna od njih ima već spremnih 300 dosijea.

  Pitanje je ko će da vozi naše autobuse kad Nemačka od Nove godine otvori vrata za zapošljavanje šofera.

  Izvor: Novosti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE