Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za rekonstrukciju stadiona „Čair“ 7 milijardi RSD

  Dugo najavljivana rekonstrukcija stadiona „Čair“ u Nišu trebalo bi da počne u narednih 30 dana, prema Programu lokalnog ekonomskog razvoja Niša.

  Procenjena vrednost projekta je sedam milijardi dinara, a Grad je uradio svu potrebnu tehničku dokumentaciju i sproveo procedure za dobijanje građevinske dozvole i saglasnosti.

  Niš i Radnički više od 11 godina čekaju da „Čair“, stadion koji pamti i niže rangove i dane u Kupu UEFA, dobije izgled kakav ovaj grad i ljubitelji fudbala zaslužuju.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavljivao početak gradnje za mart, pa se onda izvinio i pomerio rok za maj, podsećaju Južne vesti.

  Na sednici Skupštine Niša direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER) Dušan Radivojević potvrdio je da će početak radova na stadionu biti ove godine, kako je i najavio Vučić.

  „Radiće se sve, od zapadne, istočne, južne i severne tribine, pokrivanje staiona, solarno grejanje, grejanje trave, parterno uređenje trafo-stanica. Kancelarija za javna ulaganja je dala saglasnost i obezbeđeno je finansiranje u iznosu od 7 milijardi dinara. Predsednik je rekao, očekujemo da bude ove godine“, kaže Radivojević.

  U Programu lokalnog ekonomskog razvoja Niša, koji je usvojen na Skupštini, piše da će Grad Niš, preko Kancelarije za javna ulaganja, obezbediti sredstva za nastavak radova na rekonstrukciji i dogradnji stadiona „Čair“ koja je započeta 2011. godine kao fazna gradnja.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE