"Za novac koji je Grad davao Sava centru moglo da bude izgrađeno 15 vrtića"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  goran vesić

  “Za novac koji je Grad davao Sava centru moglo da bude izgrađeno 15 vrtića”

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da gubitak Sava centra u 2019. i 2020. iznosi 528 miliona dinara, odnosno oko 4,5 miliona evra.

  Vesić je naglasio da je od 2010. godine do danas, iz budžeta Grada Beograd dato Sava centru više od 22 miliona evra kako bi se pokrili gubici. Pored toga, Sava centar duguje Gradu 903 milona dinara, što je oko 7,7 miliona evra na ime poreza na imovinu, navodi Beoinfo.

  “To znači da je poslednjih deset godina plaćeno skoro 30 miliona evra, koji pripadaju građanima, kako bi se pokrivao manjak Sava centra. Za taj novac mogli smo da izgradimo 15 vrtića”, rekao je Vesić.

  On je naglasio da mu “ne pada na pamet da daje pare građana Beograda kako bi se pokrivao manjak Sava centra”.

  Vesić je dodao da je prema procenama Grada neophodno da se uloži još između 50 i 70 miliona evra za renoviranje Sava centra, od čega samo zamena stakla košta 7 miliona evra. Za 70 miliona evra može da se izgradi 35 vrtića, dodao je.

  Sava centar – motor razvoja kongresnog turizma

  On je rekao da je cilj Beograda da Sava centar bude rekonstruisan kako bi bio motor razvoja kongresnog turizma. Grad Beograd je ponudio na prodaju Sava centar po početnoj ceni od 27,4 miliona evra, koji će biti uplaćeni u budžet Grada Beograda.

  Obaveza kupca će biti da u roku od pet godina izvede adaptaciju objekta, čija ukupna vrednost ne može biti niža od 50 miliona evra.

  On je rekao da kada Sava centar bude rekonstruisan, prema procenama naše turističke organizacije, broj kongresnih gostiju u Beogradu biće dupliran, što će za posledicu imati izgradnju još najmanje četiri hotela najviše kategorije, prenosi Beoinfo.

  https://www.bizlife.rs/biznis/nekretnine-sr/prodaje-se-sava-centar-pocetna-cena-274-miliona-eur/

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE