Za LAKŠI PRELAZAK na e-automobil: PARFEM s mirisom BENZINA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za LAKŠI PRELAZAK na e-automobil: PARFEM s mirisom BENZINA

  Proizvođač automobila Ford, koji pokušava da prilagodi kupce na činjenicu da će njihov kultni Mustang u budućnosti voziti na struju, došao je na ideju kako da olakša prelaz s benzina na električni pogon.

  Prema njihovoj ideji, to će biti olakšano – novim parfemom s mirisom benzina.

  Prema istraživanju koje su sproveli, svaki peti vozač automobila smatra da će mu pri prelasku na električni automobil najviše nedostajati miris benzina.

  Gotovo 70 odsto ispitanika izjavilo je da će im miris oktana nedostajati barem u nekoj meri.

  Ako je verovati ovom istraživanju, ljudi su miris benzina rangirali među one najpoželjnije, ugodnije od mirisa vina ili sira, otprilike ga stavivši na nivo ugođaja s mirisom novih knjiga.

  Sve to je dalo ideju Fordovim stručnjacima, pa su kreirali “Splash and Dash”, parfem koji miriše na vozilo s pogonom na fosilna goriva.

  Osim benzina, u njemu se nalaze “dimne nijanse, primese gume te ‘životinjska’ komponenta”. Sve to trebalo bi podsećati na nasleđe marke Ford i njihovog klasičnog Mustanga.

  Stručnjaci za mirise su pri izradi ovog parfema analizirali hemikalije koje se mogu naći u enterijeru vozila, u njihovim motorima i benzinu, na primer benzaldehid i p-Cresol. Stopili su ih s klasičnim sastojcima parfema kao što su đumbir, lavanda, pelargonija i sandalovina, koji su pridodali dodatne tonove završnom mirisu.

  Parfem, pak, neće biti dostupan u slobodnoj prodaji, već će poslužiti Fordu u misiji “razbijanja mitova o električnim automobilima i uveravanja tradicionalnih entuzijasta u potencijale električnih vozila”.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE