Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ZA ČIST VAZDUH – Kompanija Meridian i Ministarstvo zaštite životne sredine kreću u pošumljavanje Srbije

  Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i direktor kompanije Meridian Vuk Dinčić potpisali su danas Memorandum o saradnji, na osnovu kojeg će domaća kompanija u naredne tri godine novčanim sredstvima i donacijama u vidu mladih sadnica aktivno pošumljavati celu zemlju sa ciljem unapređenja kvaliteta vazduha i javnog zdravlja.

  Time je i formalno otpočeo veliki ekološki projekat koji kompanija sprovodi iz oblasti zaštite životne sredine, a već u uvodnoj fazi Meridian će donirati više od 1.000 mladih sadnica lokalnim samoupravama u Novom Sadu, Subotici, Kikindi, Beloj Crkvi i Bačkoj Palanci.

  Kompanija će donirati i značajna finansijska sredstva lokalnim samoupravama za potrebe planskog uređenja zemljišta i terena na kojima će „nicati“ kiseonik za buduće generacije.

  Zahvalila bih kompaniji Meridian na društvenoj odgovornosti, zato što želi da ulaže u zaštitu životne sredine i učestvuje u važnim procesima za ovu oblast. Ovo je prvi korak u našoj zajedničkoj borbi za bolji kvalitet vazduha. U resoru koji vodim intenzivno radimo na više koloseka, a pored smanjenja aerozagađenja, unapređujemo i sistem upravljanja čvrstim otpadom i tretmanu otpadnih voda, a radimo i na očuvanju voda, zemljišta itd. – rekla je ministarka Irena Vujović, i dodala:

  Za početak, sprovešćemo veliku akciju pošumljavanja u pet opština u kojima posluje i kompanija Meridian, a koja je za ovu akciju odvojila značajna sredstva. Akcije ćemo sprovoditi u Beloj crkvi, Bačkoj Palanci, Kikindi, Novom Sadu i Subotici. Svaka opština je rekla koje su im lokacije i vrste sadnica važne, kao i koje su im količine potrebne, a kompanija Meridian je svima izašla u susret – rekla je ministarka i zahvalila kompaniji na izuzetnoj saradnji.

  Ovo je samo prvi korak u, nadamo se, uspešnoj saradnji kompanije Meridian i Ministarstva životne sredine, u budućnosti možemo očekivati još mnogo sličnih projekata. U naredne tri godine ćemo uložiti značajna sredstva, kako bismo poboljšali životnu sredinu i ono najvažnije – zdravlje svih ljudi u tim lokalnim samoupravama. Kao što je ministarka rekla, najpre idemo sa pet lokalnih samouprava, ali daćemo sve od sebe da i u budućnosti organizujemo iste akcije – rekao je direktor kompanije Meridian, Vuk Dinčić.

  Nastavljajući seriju društveno odgovornih projekata i aktivnosti koje se gotovo dve godine ne zaustavljaju niti jednog jedinog dana, zaposleni u kompaniji Meridian, koja osim u Srbiji i regionu, posluje na više od 30 zahtevnih tržišta EU i sveta, pokreću projekat „zasađivanja kiseonika“ za buduće generacije. Šume, pluća naše planete, u procesu su nestajanja širom sveta, kako zbog prirodnih katastrofa, tako i zbog nemara i sebičnosti nas samih. Zasađivanje novih stabala jedini je način da se prirodi zahvalimo što nam je podarila život, a našu zemlju učinimo zdravom za buduće generacije.

  Kompanija MERIDIAN među 900 najuglednijih u EU

  Veliki društveni doprinos i višegodišnji volonterski angažman kompanije Meridian prepoznala je i domaća poslovna zajednica. SME Sertifikat Privredne komore Srbije za 2021. godinu još jednom je dodeljen ovoj kompaniji. U pitanju je najviši evropski standard poslovanja koji dodeljuje Svetska federacija privrednih komora (ICC-WCF) čiji je član i PKS, čime je domaćoj kompaniji potvrđen najviši evropski rang – još jednu godinu završava rangiran među 900 najuglednijih kompanija EU. Sertifikat se dodeljuje za ispunjenih šest grupa kriterijuma i najviših standarda poslovanja – održiv poslovni model, finansijska transparentnost, najviši kreditni rejting, odnos prema zaposlenima, očuvanje životne sredine i briga o lokalnim zajednicama.

  Dve decenije ulaganja u lokalnu zajednicu

  Pojam društvene odgovornosti i brige prema zajednici dobio je svoje puno značenje od izbijanja pandemije, a Meridian je već dve godine, neumornim kampanjama donacija koje u Srbiji, regionu i svetu nije stala niti jednog dana, postao najveći humanitarac u ovom delu Evrope, doniravši preko dva miliona evra. Novčane donacije u bolnicama širom zemlje, respiratori i druga medicinska oprema, kreveti za intenzivnu negu, tehnički uređaji za bolničke sobe…

  I tokom epidemije, ova kompanija je nastavila i redovne akcije – donacije sportske opreme amaterskim klubovima, savezima i sportskim udruženjima, pomoć kulturnim ustanovama i stipendije najboljim studentima i darovitim pojedincima, udruženjima za zaštitu životinja, kampanja za podizanje svesti o nasilju nad ženama…

  Podrška kampanji vakcinacije – u Srbiji i celom svetu

  Više od godinu dana, Meridianbet aktivno učestvuje u kampanjama promocije masovne imunizacije stanovništva u Srbiji, organizujući posebne pogodnosti za svoje korisnike koji dostave dokaz o obavljenoj vakcinaciji. Takođe, domaća kompanija se priključila i finansijski pomogla globalne projekte, poput UNICEF programa podrške imunizaciji stanovništva Indije.

  Svuda gde posluje, kompanijske prostorije u više navrata adaptirane su u vakcinalne punktove, a imunizaciju mogu da prime ne samo zaposleni, već i svi građani koji su odgovorni prema sebi i zdravlju drugih. Takođe, ovaj brend svojim primerom već godinama podstiče građane da se uključe i u akcije dobrovoljnog davanja krvi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Meridian

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE