Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za „Agrokorova“ preduzeća u Srbiji nema zime

  Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić očekuje da će „Agrokorova“ preduzeća u Srbiji i dalje poslovati stabilno i ispunjavati sve obaveze prema zaposlenima i dobavljačima.

  Ministar je na otvaranju prve samousluge firme „Roda“ u Pirotu rekao da je to „pravo mesto“ da Vlada Srbije posle svega što se dešavalo ove godine u „Agrokoru“, pruži svu podršku Merkatoru i ostalim kompanijama koje posluju u sastavu tog koncerna u Srbiji.

  „Ovo je naša podrška jer smo sve vreme hteli da sprečimo paniku koja se dešavala i koja je realno mogla da bude najveći neprijatelj za proces koji isčekujemo, a to je da se konačno reši problem Agrokora i da ove kompanije potpuno normalno posluju u Srbiji“, kazao je Ljajić.

  Otvarajući 35. maloprodajni objekat „Rode“ koja je u sastavu kompanije „Merkator S“, Ljajić je rekao da će Vlada nastaviti da podstiče konkurenciju u sektoru maloprodaje što će potrošačima omogućiti još niže cene.

  On je rekao da jeftinijih proizvoda nema bez savremenih trgovinskih lanaca i objekata poput danas otvorenog u Pirotu, površine tri hiljade kvadratnih metara. Dodao je da je ta radnja sa 70 odsto artikala domaće proizvodnje, „velika šansa za dobavljače iz Pirota gde ima uspešnih poljoprivrednih proizvodjača“.

  On je ocenio da je sektor trgovine u Srbiji „vitalan“ i da zapošljava 262 hiljade ljudi, uz udeo trgovine u BDP od devet procenata.

  Generalni direktor kompanije „Merkator S“ Entoni Sošić rekao je da otvaranjem prvog „Roda“ Marketa u Pirotu ta kompanija završila svoj investicioni ciklus za 2017. godinu, u okviru kojeg je otvoreno 12 novih prodavnica, preuredjene su 34 i u razvoj maloprodajne mreže je uloženo šest miliona evra.

  „Za nas je ovaj deo Srbije izuzetno značajan i otvaranjem prvog ‘Roda’ marketa u Pirotu to želimo i da pokažemo. Otvaranjem ovog objekta, zaposlili smo 53 novih kolega i koleginica“, kazao je Sošić i dodao da za 2018. godinu kompanija „Mercator S“ ima velike planove za razvoj maloprodaje širom Srbije.

  Samousluga „Roda“ u Pirotu, na 3.000 kvadratnih metara, i koja je koštala dva miliona evra, radiće svakodnevno od 7 do 22 časa.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE