Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Xiaomi CyberDog robot predstavljen u Beogradu

  Kompanija Xiaomi organizovala je u Beogradu događaj na kome su novinari, fanovi, korisnici, ali i prolaznici imali priliku da upoznaju Xiaomi Cyberdog-a. Ovaj četvoronožni robot predstavlja najnovija dostignuća u robotici. U odličnoj atmosferi, prisutni su imali priliku da se upoznaju sa brojnim komandama i naprednim funkcijama koje ovaj robot donosi, a koje javnost na ovim prostorima još uvek retko ima priliku da vidi.

  CyberDog robot – kućni ljubimac nove generacije

  Prisutne su oduševile funkcije poput glasovnih komandi koje omogućavaju vlasniku CyberDog robota da postavi reči za buđenje ili jednostavno koristi prateću aplikaciju kao daljinski upravljač. Zahvaljujući ovim funkcijama, Xiaomi CyberDog je poput kućnog ljubimca nove generacije. Možete ga pozvati za najrazličitije zadatke, a opcije komunikacije su zaista mnogobrojne.

  predstavljanje CyberDog robota

  CyberDog je takođe razvijen sa bogatim eksternim interfejsima koji uključuju 3 porta tipa C i 1 HDMI port. Tako korisnici imaju slobodu da istražuju i integrišu širok spektar inovativnih i kreativnih hardverskih dodataka, ili softverskih sistema, bilo da je u pitanju svetlo za pretragu, panoramska kamera, kamera za kretanje, LiDAR ili više.

  “Kompanija Xiaomi je napravila još jedan hrabar korak u istraživanju tehnologije budućnosti sa svojim CyberDog-om, robotom koji je inspirisan živim bićima. Ovo je samo još jedna potvrda toga da su inovacije nešto na čemu se zasniva naš uspeh. Jako mi je drago što imamo priliku da neverovatna tehnička dostignuća koja objedinjuju godine rada naših inženjera podelimo sa najvernijim fanovima u Beogradu i regionu”, izjavio je Đorđe Jovanović, marketing menadžer kompanije Xiaomi za region Balkana.

  Đorđe Jovanović, XIAOMI

  Lansiranje CyberDog-a rezultat velikog rada i umeća kompanije Xiaomi

  CyberDog je kalibrisan sa Xiaomijevim interno razvijenim servo motorima koji robotu donose veliku brzinu i širok spektar pokreta.

  Sa maksimalnim izlaznim obrtnim momentom i brzinom rotacije do 32 N·m/220 o/min, CyberDog je u stanju da izvede niz pokreta velike brzine do 3,2 m/s i komplikovanih radnji kao što su preokreti unazad.

  CyberDog

  Mozak CyberDog robota pokreće NVIDIA Jetson Xavier NX platforma, AI superkompjuter. Za svoje vlasnike, CyberDog bez problema obrađuje ogromne podatke koje skladišti u svom senzorskom sistemu.

  Da bi u potpunosti oponašao žive organizme, CyberDog je opremljen sa 11 senzora visoke preciznosti koji daju trenutnu povratnu informaciju, koja mu pomaže da se kreće. Ovo uključuje senzore dodira, kamere, ultrazvučne senzore, GPS module i još mnogo toga. Sve to omogućava CyberDog-u poboljšanu sposobnost da oseti, analizira i komunicira sa okruženjem.

  CyberDog robot

  Izvor: BIZLife

  Foto: Xiaomi

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE