Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Wizz Air-ov program „Ona može da leti“ ruši barijere među polovima u vazduhoplovstvu

  Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi i ekološki najodrživija avio-kompanija na svetu[1], najavila je pokretanje kadetskog programa Ona može da leti u okviru Wizz Air pilotske akademije, za žene kojima je cilj da postanu komercijalne pilotkinje. Wizz Air pilotska akademija je jedan od vodećih programa obuke na tržištu za visokomotivisane kandidate koji žele da steknu dozvolu komercijalnog pilota. Od osnivanja 2017. godine, preko 150 kandidatkinja je uspešno završilo program i sada rade kao pilotkinje u Wizz Airu.

  S obzirom na to da žene čine samo 5% pilota u vazduhoplovnom sektoru, Wizz Air je posvećen rušenju stereotipa o polovima i podršci jednakosti među polovima i u ovoj profesiji. Njegov novi program na Pilotskoj akademiji ima cilj da ženama starijim od 18 godina ponudi jedinstven, jednostavan i finansijski dostupan način da postanu komercijalne pilotkinje Wizz Aira. Program obuke, koji prima prijave kandidatkinja sa malo ili bez iskustva, traje 18 meseci i vrši se u saradnji sa Akademijom za letačku obuku u Mađarskoj. Ova avio-kompanija je posvećena otvaranju preko 20 radnih mesta godišnje za one žene koje takođe veruju da barijere među polovima ne treba da postoje.

  Integrisani ATPL program počinje uvodnom obukom, gde će kadetkinje steći teoretsko znanje, veštine i stavove potrebne da postanu pilotkinje. One koje uspešno završe ovaj deo nastavljaju sa naprednom obukom, koja obuhvata petonedeljni kurs letenja na avionima Airbus A320. Nakon toga, kadetkinje prolaze posebnu Wizz Air obuku pre nego što postanu punopravne prve oficirke ove avio-kompanije.

  Wizz Airov kadetski program Ona može da leti kandidatkinjama nudi najbolje uslove koji podrazumevaju izuzetno nisku školarinu i zaposlenje pre upisa, što pokazuje koliko je ova avio-kompanija posvećena programu. Kadetkinje treba da plate samo osamsto evra pre početka kursa, a preostalih 60.668 evra plaća ova avio-kompanija unapred ako kadetkinje ispune standardne zahteve nakon petog meseca obuke. Kadetkinje će preostalu školarinu plaćati u jednakim ratama tokom 6 godina nakon što počnu da primaju punu platu kao prve oficirke Wizz Aira.

  Kadetkinje koje se pridruže Wizz Airu putem programa Pilotske akademije, uključujući program Ona može da leti, imaju priliku da lete sve većom flotom novih, ultramodernih i održivih Airbus aviona ove avio-kompanije na preko 900 linija ka skoro 200 destinacija u više od 50 zemalja. Zapošljavanje novih kadetkinja podržava Wizz Airove ambiciozne planove da više nego utrostruči svoju flotu na 500 aviona do 2030. godine,  za šta će mu biti potrebno čak 4.600 novih pilota.

  Kandidatkinje mogu da se prijave za program direktno na sajtu Wizz Air pilotske akademije ovde.

  „Na ovaj Dan žena sa ponosom najavljujemo pokretanje novog programa „Ona može da leti“ na Wizz Air pilotskoj akademiji. Uz ovaj program sveobuhvatne obuke i finansijske podrške, želimo da osnažimo ambiciozne pilotkinje da prate svoje snove i ruše barijere među polovima u vazduhoplovnom sektoru. Žene čine samo 5% komercijalnih pilota na svetu, ali mi verujemo da je vreme da se to promeni. Program „Ona može da leti“ je osmišljen da talentovanim pilotkinjama pruži priliku da slede svoju strast i ostvare ciljeve u karijeri bez finansijskih prepreka. Pridružite nam se na putu uklanjanja barijera među polovima i porastu učešća žena u vazduhoplovstvu. Prijavite se za program „Ona može da leti“ na Wizz Air pilotskoj akademiji i hajde da zajedno dostignemo nove visine!,“ rekao je Atila Tovari, direktor ATO obuke u Wizz Airu.

  [1] Na osnovu Nagrade za izvrsnost za 2022. godinu CAPA – Centra za vazduhoplovstvo

  Izvor: BIZLife

  Foto: Wizz Air

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE