Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Wizz air najodrživija niskotarifna avio-kompanija

  Wizz Air proglašen najodrživijom niskotarifnom avio-kompanijom na svetu

  Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, proglašen je najodrživijom niskotarifnom avio-kompanijom na dodeli Nagrada za održivost za 2022. godinu časopisa World Finance.

  World Finance je čestitao pobednicima na pomoći u uvođenju promena koje donose transformaciju i posebno pohvalio Wizz Airovu konstantnu posvećenost održivosti, naročito njegov ambiciozni program obnove flote i druge inicijative za uštedu goriva. Ova avio-kompanija je ponosna što ima najniže ugljenične emisije po putniku na svaki pređeni kilometar u Evropi i obavezala se da će ih dodatno smanjiti za 25 odsto do 2030. u poređenju sa 2019. godinom.

  Integralni element Wizz Airove strategije održivosti je flota Airbusovih aviona, koja je jedna od najmlađih u Evropi i trenutno se sastoji od 154 aviona prosečne starosti 4,93 godine. Zahvaljujući primeni najnovijih tehnologija u vazduhoplovstvu, avioni tipa Airbus A321neo ostvaruju smanjenje buke za 50 odsto, potrošnje goriva za 20 odsto i emisije azotnih oksida za 50 odsto u poređenju sa starijim modelima. Wizz Air je takođe nedavno potpisao Sporazum o razumevanju sa Airbusom kako bi ispitao potencijal izuzetno efikasnog, ultraniskotarifnog poslovanja na bazi vodoničnog pogona.

  Nagrade za održivost časopisa World Finance se dodeljuju već četvrtu godinu kompanijama kojima su ekološke vrednosti prioritet u poslovanju u trideset različitih industrijskih sektora, od zdravstva, preko digitalnih valuta, do vazduhoplovstva.

  „Čast nam je što smo osvojili priznanje za najodrživiju niskotarifnu avio-kompaniju na dodeli Nagrada za održivost časopisa World Finance – što je dokaz naše konstantne posvećenosti održivosti. Naša strategija održivosti je ambiciozna i mi nastavljamo da ulažemo u najsavremeniju tehnologiju u cilju održivijeg putovanja avionom. Dajemo primer ostalim kompanijama iz svog sektora. Kad bi svaka avio-kompanija bila efikasna kao Wizz Air, evropske ugljenične emisije koje stvara vazdušni saobraćaj bi se smanjile za 34 odsto. Sa svojom modernom flotom, inicijativama za uštedu goriva i ulaganjem u tehnologiju, Wizz Air je ekološki najefikasniji izbor za putovanje avionom“, izjavio je Johan Ejdhagen, direktor za ljudske resurse i pitanja zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja u Wizz Airu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Wizz Air

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE