Wizz Air među 10 najbezbednijih niskotarifnih avio-kompanija na svetu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Wizz Air među 10 najbezbednijih niskotarifnih avio-kompanija na svetu

  Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, svrstana je među 10 najbezbednijih avio-kompanija na svetu u 2022. godini po izboru jedine svetske rejting agencije u oblasti bezbednosti, proizvoda i kovida 19 AirlineRatings.com.

  Pri ocenjivanju 385 avio-prevoznika koje prati, AirlineRatings.com donosi odluku na osnovu faktora kao što su podaci o incidentima u prethodne dve godine, podaci o nesrećama u prethodnih pet godina, rezultati revizija koje je sprovelo nadležno vazduhoplovno telo (ICAO), spiskovi zabrana letova i starost flote.

  Wizz Air ima jednu od najmlađih i najefikasnijih flota na svetu, čija je prosečna starost pet godina.

  Njegova flota se sastoji od 149 aviona tipa Airbus A320, A321, A320neo i A321neo. Na početku pandemije Wizz Air je među prvima uveo stroge zdravstvene i bezbednosne mere u cilju zaštite putnika i posade, uz poštovanje najviših sanitarnih standarda i podršku fizičkoj distanci. Wizz Air je bio među prvim evropskim avio-kompanijama koje su dodatno unapredile mere zaštite primenom politike obavezne vakcinacije protiv kovida 19 – ili redovnog antigenskog/PCR testiranja u posebnim slučajevima – za sve posade.

  “Bezbednost naših putnika i zaposlenih je naš najveći prioritet, što potvrđuje i činjenica da smo ponovo izabrani kao jedna od deset najbezbednijih niskotarifnih avio-kompanija na svetu. Wizz Air čini sve to može da bi njegovi putnici uživali u bezbednom iskustvu putovanja bez ikakvih problema. Naša srdačna posada sa radošću dočekuje putnike na letovima naše mlade i moderne flote“, izjavila je Paulina Gosk, menadžer korporativnih komunikacija u Wizz Airu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Wizz Air

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE