Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Wizz Air lansira šemu kompenzacije karbonskih emisija

  Wizz Air, najzelenija avio-kompanija u Evropi* sa najvećom stopom rasta, pokrenula je šemu kompenzacije karbonskih emisija u okviru svojih napora u oblasti smanjenja emisija koja putnicima omogućava da izračunaju ekološki uticaj svog leta i razmene njegove karbonske emisije. U partnerstvu sa tehnološkom kompanijom koja se bavi klimatskim pitanjima CHOOOSE, ova šema putnicima pruža mogućnost da kompenzuju svoje putovanje kroz podršku proverenim i relevantnim klimatskim projektima širom sveta.

  Unošenjem podataka o letu u kalkulator ekološkog otiska na sajtu wizzair.com, putnici mogu lako da izračunaju i kompenzuju karbonske emisije svog leta tako što će uplatiti naknadu i dobiti sertifikat koji to potvrđuje.

  Wizz Air trenutno podržava dva proverena projekta za smanjenje karbonskog otiska; The International Small Group i Program sađenja drveća (TIST) u Ugandi, dugoročni nagrađivani projekat pošumljavanja, i Projekat pretvaranja gasova na deponiji Pičakej u obnovljivu energiju u Ekvadoru, koji prikuplja i prenamenjuje metan na deponiji za proizvodnju čiste struje. Oba projekta poseduju VCS (Verified Carbon Standard) sertifikat koji potvrđuje smanjenje emisija.

  Trudimo se da budemo najzelenija avio-kompanija izbora i ulažemo velike napore na stalnom smanjivanju svog ekološkog otiska. Zahvaljujući čitavom nisu inicijativa na polju održivosti, ponosni smo na činjenicu da već imamo jednu od najnižih stopa emisija u evropskom vazduhoplovnom sektoru i izuzetno nam je drago što sarađujemo sa kompanijom CHOOOSE na ponudi razmene karbonskih emisija svojim putnicima. Uz našu modernu flotu aviona, razne inicijative za uštedu goriva, maksimalno iskorišćenje faktora putničkog tereta, mrežu u kojoj se izbegavaju nepotrebni povezani letovi i najlakše materijale u kabinama, potvđujemo da je Wizz Air najbolji i najzeleniji izbor koji putnici mogu da naprave kada lete avionom, izjavila je Marion Žofroa, korporativni direktor Wizz Aira.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Wizz Air

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE