Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  wizz air

  Wizz Air objavio konkurs: Osmislite SPOLJAŠNJI IZGLED aviona, nagrada – 2.000 EUR

  Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi i ekološki najodrživija avio-kompanija na svetu[1], danas kreće sa konkursom za dizajn i poziva talente iz celog sveta da osmisle spoljašnji izgled jednog od njihovih aviona tipa Airbus A321neo koji oslikava održivost. Pobednik dobija 2.000 evra u vrednosti WIZZ vaučera.

  Uz jednu od najmlađih flota na svetu i najniže emisije CO₂ u Evropi, Wizz Air teži da bude najzeleniji izbor putovanja avionom i već predvodi vazduhoplovni sektor ka održivijoj budućnosti. Ova avio-kompanija podstiče putnike da sagledaju činjenice i tehnologiju današnjice umesto obećanja za budućnost. U cilju širenja svesti o svojim naporima na polju održivosti i potvrđivanja svoje obaveze da dodatno smanji emisije CO₂ za 25 odsto do 2030. godine, Wizz Air poziva kreativne talente da osmisle novi spoljašnji izgled jednog od njegovih aviona tipa Airbus A321neo.

  Wizz Air: Kako se prijaviti na konkurs?

  Konkurs počinje u 10:00h 20. januara i traje do 23:59h 12. februara 2023. godine. Svi zainteresovani treba da pošalju svoje rešenje imejlom na [email protected], u skladu sa Smernicama o pravilima i uslovima konkursa. Pobedničko rešenje će biti u potpunosti ili delimično primenjeno u kreiranju konačnog spoljašnjeg izgleda koji odslikava održivost.

  Ključni element Wizz Airove strategije održivosti je obnova flote. Ovaj avio-prevoznik neprestano uvećava svoju flotu i zamenjuje starije avione onim tipa Airbus A321neo. Novi A321neo se odlikuje najnovijim tehnologijama u vazduhoplovstvu i nudi značajne ekološke prednosti, uz smanjenje buke za skoro 50 odsto, potrošnje goriva za 20 odsto i emisija azotnih oksida za 50 odsto u poređenju sa prethodnim modelom.

  Partnerstva za efikasnost

  Pored ambicioznog programa obnove flote, Wizz Air neumorno radi na inicijativama za efikasnost goriva i na unapređenju rezultata u toj oblasti. Takođe je potpisao memorandume o razumevanju sa Airbusom kako bi istražio potencijale  aviona na vodonični pogon i sa OMV-om u vezi sa nabavkom održivog avio-goriva u periodu od 2023. do 2030. godine. Ova partnerstva dodatno jačaju Wizz Airovu posvećenost smanjenju emisija do kraja ove decenije.

  [1] Na osnovu Nagrade za izvrsnost za 2022. godinu CAPA – Centra za vazduhoplovstvo

  Izvor: BIZLife

  Foto: Wizz Air

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE