Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Wienerberger proizvodi ponosni nosioci Eko-znaka

  Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo je i ove godine Eko znak Republike Srbije Wienerberger proizvodima. Crep iz Kanjiže nosilac je ove prestžne oznake od prvog dodeljivanja pa do danas. Ekološka posvećenost jedna je od strateških opredeljenja kompanije Wienerberger, a ozbiljnost sa kojom kompanija pristupa u proizvodnji ogleda se na svim nivoima, imajući u vidu da zaštita životne sredine i korišćenje prirodne gline iz kontrolisanih resursa čine kor njenog poslovanja.

  Kriterijumi koje proizvodi moraju da zadovolje kako bi dobili Eko znak propisani su Pravilnikom o EKO znaku

  Ovim Pravilnikom su usaglašeni nacionalni kriterijumi ekološke proizvodnje sa evropskim, čime su definisani principi po kojima je napravljen proizvod sa ekološkom oznakom i tako su usklađeni sa principima po kojima se dobija EU ekološka oznaka Cvet.

  Dodela Eko znaka nije samo potvrda kvaliteta proizvoda, već svakako i kompanijske odgovorne proizvodnje.

  Stoga slogan Prijatelj životne sredine ovde dobija poseban značaj.

  Presovani crep iz Wienerberger pogona predstavlja ekološki proizvod počevši od same sirovine i proizvodnje, dugog upotrebnog veka pa sve do odlaganja, recikliranja ili njegove prenamene.

  Osim odgovorne proizvodnje i očuvanja biodiverziteta na lokacijama resursa, cilj kompanije je i da na primeru dobre prakse podigne kolektivnu svest o očuvanju prirode.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Wienerberger

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE