Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VW lansira novu verziju legendarnog kombija (VIDEO)

  Kompanija Folksvagen planira da započne proizvodnju električnog kombija, koji predstavlja modernu verziju popularnog kamperskog modela T2.

  Poslednji klasični Folksvagen kombi, ili Folksvagen T2, proizveden je u Brazilu 2013. godine, nakon čega su bezbednosni standardi onemogućili dalju adaptaciju ovog vozila, prenosi BBC.

  Probna verzija moderne varijante pojavila se u januaru ove godine, posle mnogo molbi da se model ponovo lansira, rekli su iz VW.

  Novi model će se na ulicama pojaviti 2022. godine, ali za sada nema planova i za „kampersku“ verziju, sa potrebnim adaptacijama.

  Iz kompanije su rekli da će ovaj kombi imati električni motor, a biće u ponudi kupcima u Severnoj Americi, Evropi i Kini. U planu je i model „teretnjak“.

  Folksvagenov kombi ili „Bulli“, kako je u Nemačkoj poznat ovaj model, prvi put se pojavio 1950. godine. Iako je prvobitno zamišljen kao vozilo za razne namene, danas najčešće predstavlja asocijaciju na hipi pokret i kampovanje.

  VWkombiAntikaVrata novog električnog „mikrobusa“ otvaraće se samo jednim pokretom ruke, a električni motori će biti na oba kraja vozila, maksimizirajući tako prostor za putnike.

  Ovi kombiji, originalno, nisu imali mnoge „dodatke“, ali je u jednom vremenskom periodu postalo uobičajeno da se njihovi vlasnici potrude da ga sami adaptiraju ili ulože novac u ono što žele, pa su se u njima mogle naći mini kuhinje, sedišta „pretvorena“ u krevete…

  Ne može se isključiti da se slično neće desiti i sa ovom, novom generacijom.

   

  Izvor: N1

  Foto: FB_VW

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE