"Na molbu Vučića povučen Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  dojava o bombi

  “Na molbu Vučića povučen Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima”

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića povukao iz procedure Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima koji je naišao na velike kritike opozicije i stručne javnosti i dodao da je tako želeo da “izbegne krv na ulicama Beograda”.

  “Obaveštajnim radom došli smo do informacija da je nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi preko svoje agenturne mreže u medijima, nevladinim organizacijama i političkim partijama izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih protesta koji za cilj imaju destabilizaciju Srbije. Njima srpske glave nisu bitne i spremni su da ih bacaju u besmislenim sukobima”, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

  “Moj lični poraz”

  On je dodao da je povlačenje tog nacrta njegov lični poraz i da će za to snositi posledice, ali da će nastaviti da se bori za bezbednu Srbiju uprkos “agentima i njihovim finansijerima”.

  “Sagledavajući sve činjenice, predsednik Vučić me je zamolio da Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povučem iz procedure. Predsednička se ne poriče, i ja ću to uraditi. Ovo je moj lični poraz i ja ću snositi njegove posledice, ali i ovim putem želim da upoznam javnost da ću nastaviti da se borim za bezbednu Srbiju uprkos agentima i njihovim finansijerima. Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima je povučen, moraćete potražiti neki drugi razlog za krv na ulicama Beograda“, saopštio je Vulin.

  Ministar je dodao da bi pravno regulisanje postavljanje kamera koje bi prepoznavale lica i siluete nemerljivo pomogle policiji da rešava ubistva i najteža krivična dela, ali da je to rešenje napadnuto od “svih zapadnih nevladinih organizacija i njihovih finansijera i nalogodavaca”.

  “Borbom protiv svega novog u sektoru bezbednosti, ubice i lopovi će biti malo sigurniji, a policija i građani će biti mnogo nesigurniji. Kamere koje su London učinile bezbednim napadnute su u Beogradu, ono što je dobro za građane EU označeno je kao represija za građane Srbije”, naveo je on.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE