Vulin nas "priprema" za nerede?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vulin nas “priprema” za nerede?

  Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da se u narednom periodu očekuju organizovana ugrožavanja javnog reda i mira na dnevnom nivou.

  To će biti, kako je ocenio, veliki izazov za policiju.

  Na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, na kojoj su predstavljeni rezultati rada Ministarstva unutrašnjih poslova, Vulin je istakao da je policija tokom ove godine očuvala javni red i mir na teritoriji cele zemlje, što joj je prvi i najznačajniji zadatak.

  “Policija, ukoliko striktno postupi po zakonu, obaviće hapšenje i primeniti silu jer drugačije ne može. Onda je to slika koju pošaljete ka svetu i ona se ponavlja svakoga dana i Srbiju predstavlja kao diktatorsku zemlju u kojoj se ljudi hapse i uskraćuju im se prava”, rekao je ministar Vulin.

  Dodao je da svi znaju da je to velika laž, ali i da postoji “organizovana politička želja da se Srbija predstavi u najlošijem svetlu”.

  Vulin je istakao da se skupovi često ne prijavljuju i ukazao da je zakon i po tom pitanju vrlo jasan, da svaki skup mora biti u određenom vremenskom roku pre održavanja prijavljen policiji.

  “Mi ćemo striktno sprovoditi zakon, ali ćemo se uvek truditi da upotrebimo minimum sile i da je svuda gde možemo izbegavamo. Zakon će se sprovoditi i svako ko organizuje neprijavljeni skup dobiće prijavu”, naglasio je on.

  Vulin je naglasio da ničije pravo nije da u dvomilionskom gradu blokira saobraćaj i na najave blokada auto-puta istakao da ih neće biti, jer život ne može da stane. On je dodao da će policija učiniti sve da niko ne remeti svakodnevni život građana.

  Vulin je pohvalio policijske službenike koji su, kako je ocenio, očuvali stabilan javni red i mir na visokorizičnim skupovima koji su u prethodnom periodu održani u Beogradu.

  On je rekao da su uz veliko angažovanje policije, koje Srbiju košta nekoliko miliona evra, obezbeđeni Parada ponosa i skupovi antiglobalista, koji su održani istog dana.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE