Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vujović „na svoju ruku“ uveo porez za advokate

  Ministar finansija Dušan Vujović je u izmene Uredbe o bližim uslovima i kriterijumima za paušalno oporezivanje samostalnih delatnika uvrstio i advokate, potpuno suprotno ranijoj odluci Vlade.

  Tako je, i pored jasne rampe ministarke pravde Nele Kuburović, osvanuo propis u kome u članu 4 piše da u petu grupu paušalaca sada spadaju i advokati, piše Blic. Dodatni problem stvara i to što za ovo nije pribavljeno mišljenje advokata, iako zakon na to obavezuje Vladu.

  Kako list podseća upravo zbog te uredbe na jednoj od sednica Vlade Kuburović je ušla u verbalni okršaj sa premijerkom Brnabić i Vujovićem. Problem je ispao jer je prvi čovek resora finansija, bez mišljenja advokata iako ga zakon obavezuje da ga pribavi, u uredbu ubacio i advokate. Kuburović je rekla da zakon mora da se poštuje, Vujović branio svoj potez, a Brnabić da “advokati treba da budu u uredbi, jer ne treba da budu jači od države”.

  Paušalno oporezivanje advokata je proteklih godina zadavalo ozbiljne muke Vladi, zbog toga su advokati pre tri godine i započeli štrajk. Posle četiri meseca totalne blokade pravosuđa i velikih turbulencija, zahteva za smenu tadašnjeg resornog ministra Nikole Sekalovića, advokati izvojevali pobedu i oslobođeni su ovih nameta, podseća list.

  Izvor: Blic, BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE