Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić odlikovao Kona, Nestorovića, novinare Pinka, RTS i Blica

  Srbija danas obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a tim povodom predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama koji su se istakli tokom borbe na suzbijanju zarazne bolesti Kovid-19, kao i pojedincima koji su spašavajući tuđe živote rizikovali svoje.

  Na listi dobitnika odlikovanja je 101 ime, ali su ih epidemiološke mere zaštite sprečile da se tim povodom svi okupe na jednom mestu, već će im predsednik uručiti ordenje kada epidemiološka situacija to dozvoli.

  Imena svih dobitnika pročitana su u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, u kojoj su, pored predsednika Vučića, prisustvovali još i premijerka Ana Brnabić i epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba, jedan od laureata, odlikovan Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena.

  Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena osim Kona odlikovan je i Mijomir Pelemiš, dok je Orden Karađorđeve zvezde drugog stepena pripao doktorima Branimiru Nestoroviću, Srđi Jankoviću, Branislavu Tiodoroviću, Danici Grujičić i Goranu Stevanoviću.

  Vučić je Ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena odlikovao doktore Ivanu Milošević, Nebojšu Lađević, Mariju Zdravković i Radmilu Janković.

  Zlatnu medalju za zasluge dobili su Jelesije Radivojević, brigadni general i pukovnik Radivoje Anđelković, komandant privremenih bolnica „Beogradski sajam“ i „Arena“.

  Društvu zaslužnih u borbi protiv kovida pridružila se i jedna spremačica, odnosno higijeničarka na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije, Ana Stojković, ali i Branko Antić, taksista iz Beograda.

  Zlatne medalje dobili su i institucije koje su se istakle u borbi protiv kovid-19, kao i ljudi koji su na njihovom čelu poput direktora KBC Dragiša Mišović Vladimir Đukić ili VMC Karaburma Ivo Udovičić.

  Od novinara ovim priznanjem nagrađeni su novinar Pinka Mladen Mijatović, novinarke RTS Ana Stamenković i Ivana Božović i njihov kolega sa javnog servisa Vladimir Zakonović, kao i novinarka Blica Milica Marković.

  Orden zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena dodeljen je Draganu Korugi, a Srebrna medalja za hrabrost – Borislavu Krnjajiću i Tomu Zorziću.

  Srebrne medalje za zasluge dobili su Srđan Lazić, Petar Ćurčić, Milan Mladenović, Milan Jovanović, Negovan Ivanković, Momčilo Marić, Miroslav Ljiljak, Goran Petrović, Jovica Deljanin i Daliborka Radišić, dok je Zlatnu medalju za revnosnu službu dobio Zoran Smiljković.

  Posthumno priznanje dobilo je 13 lekara, među kojima je i Miodrag Lazić iz KC Niš, odlukovan Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena.

  Premijer Luksemburga Ksavijer Betel i slikar Nikolaj Muhin, koji je oslikao Hram Svetog Save, takođe, su na listi nagrađenih.

  Dan primirja u Prvom svetskom ratu se obeležava u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

  Izvor: BIZLife, mediji

  Foto: Instagram/Budućnost Srbije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE