Vučić: Nais otpustio 60 radnika!? Iz hotela se izvinjavaju: Nema otpuštanja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić: Nais otpustio 60 radnika!? Iz hotela se izvinjavaju: Nema otpuštanja

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu da je, prema njegovim saznanjima, hotel Nais u Nišu otpustio 60 odsto radnika u vreme epidemije koronavirusa i da zbog toga neće imati podršku države.

  “Kako saznajem, hotel Nais u vlasništvu Ivice Tončeva otpustio je 60 posto radnika”, napisao je Vučić na Instagram nalogu @buducnostsrbijeav.

  “To je njegovo pravo, ali zbog toga neće imati apsolutno nikakvu podršku države Srbije, Još jednom molim poslodavce da čuvaju svoje radnike”, napisao je Vučić.

  Tončev, koji je uvek tvrdio da su vlasnice hotela njegove ćerke, bio je nedostupan za komentar, a u hotelu se izvinjavaju predsedniku i radnicima i kažu da otpuštanja neće biti.

  Vučić je u ponedeljak najavio ekonomske mere za privrednike i preduzetnike, pre svega za sektore turizma, ugostiteljstva i hotelijerstva koji zbog virusa i vanrednog stanja najviše gube.

  Tom prilikom je zamolio sve da ne otpuštaju radnike, jer kako je rekao, oni koji otpuštaju neće moći da računaju na pomoć države.

  Da li je i koliko radnika otpušteno iz Naisa, novinari nisu mogli da saznaju, jer je Tončev, kojeg je Vučić označio kao vlasnika, nedostupan na broj poznat redakciji Južnih vesti.

  Zvanični podaci iz APR kažu da su ćerke Ivice Tončeva zapravo manjinski vlasnici sa ukupnim udelom od 36 odsto, dok je zvanični zakonski zastupnik Dejan Momčilović.

  Iz hotela za Južne vesti kažu da se pre svega izvinjavaju Vučiću i radnicima “koji su se uznemirili zbog mogućnosti da izgube svoja radna mesta, kao i svima koji svakodnevno ulažu ogromne napore u borbi protiv koronavirusa”.

  Nakon reakcije predsednika Vućića, a svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi Srbija odlučili smo da uprkos ekonomskim gubicima koji nam predstoje ipak sve radnike ostavimo na platnom spisku hotela, nezavisno od radnog statusa, do kraja vanrednog stanja.

  “Odlučili smo da sačuvamo sve svoje radnike i njihove porodice da bismo uživali u vremenu koje dolazi nakon pobede nad koronavirusom”, poručuju iz hotela.

  Dodaju i da teško vreme zahteva solidarnost svih i da oni žele da pokažu da će uvek biti uz Srbiju.

  Izvor: Nedeljnik, Južne vesti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE