Vučić na istoku: Do juna NOVA Dunavska magistrala (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić na istoku: Do juna NOVA Dunavska magistrala (VIDEO)

  Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će kompletna Dunavska magistrala biti obnovljena do kraja juna naredne godine.

  Vučić je obišao radove na obnovi puta Golubac-Donji Milanovac, dužine 55,5 kilometara, koji su počeli pre nekoliko dana. Vrednost radova iznosi oko 1,3 milijarde dinara.

  Konstatovao je da je put, čija je obnova započela, izuzetno loš. “Samo smo ga krpili 40 godina”, rekao je Vučić i istakao da je cilj da ceo put od Golupca, preko Velikog Gradišta, Donjeg Milanovca, do Kladova, bude potpuno nov.

  “Moje pitanje je može li to do 15. juna naredne godine”, upitao je Vučić izvođače radove i dobio potvrdan odgovor, ukoliko vremenski uslovi ne budu prepreka.

  “U najgorem slučaju, do kraja juna, da bude spremno pred jul i avgust sledeće godine, da podignemo i plaže u ovom kraju”, rekao im je Vučić.

  On je ponovio da putevi u Srbiji, posebno istočnoj, nisu obnavljani 50 godina. “Neće da nam dođu naši ljudi iz inostranstva, kad vide da su loši putevi. Uz nove puteve, i nove sadržaje, doći će, a možda i ostanu”, rekao je Vučić.

  On je istakao da će do kraja godine biti završen put Donji Milanovac-Kladovo. “Onda ostaje 35 kilometara, do juna, da spojimo sve i onda ćemo imati fantastičnu Dunavsku magistralu”, rekao je Vučić.

  Ostaje zatim da se obezbedi i druga infrastruktura i sadržaji, marina, pristanište, biciklistička staza, rekao je predsednik.

  Preneo je da postoji ideja da se izgradi stakleni most, na mestu gde je Dunav najuži, na visini od 310 metara, koji bi spojio srpsku i rumunsku obalu.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE