Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić, Кovačevski i Rama otvorili „Vinsku viziju Otvorenog Balkana“

  Prvi međunarodni sajam vina, „Vinska vizija Otvorenog Balkana“, otvoren je na Beogradskom sajmu i trajaće do nedelje, 4. septembra.

  Ta prva zajednička regionalna manifestacija inicijative „Otvoreni Balkan“ okupila oko 400 izlagača, među kojima je i 40 destilerija, iz 22 zemlje iz regiona, EU, ali i Australije, Argentine, Čilea, Južne Afrike, SAD.

  Iz tri države „Otvorenog Balkana“, Srbije, Severne Makedonije i Albanije, je 235 vinarija.

  Sajam su otvorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednici vlada Severne Makedonije i Albanije, Dimitar Кovačevski i Edi Rama, a prisustvovao je i premijer Crne Gore Dritan Abazović.

  Vučić je rekao da su članice inicijative „Otvoreni Balkan“ ovom manifestacijom pokazale da su ne samo deo sveta, nego da u mnogo čemu mogu da se takmiče i budu bolje u raznim sferama života.

  Otvoreni Balkan – više od politike

  „Otvoreni Balkan nikom nije doneo ništa loše, a našim narodima samo dobro je doneo. Učinićemo ga još boljim, snažnijim i privlačnijim za neke druge“, kazao je Vučić.

  foto: Vlada Crne Gore

  Edi Rama je rekao da je sajam vina u Beogradu organizovan na visokom evropskom nivou i da na njemu vinari iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije ne samo da mogu ra razmene iskustva, nego i da budu primer drugima i podstiču ih da budu deo te manifestacije.

  „Zahvalan sam vinarima koji učestvuju na sajmu i koji nas uveravaju da je ‘Otvoreni Balkan’ više od privrede, trgovine, politike. To je proizvod mira, projekat jedinstva u miru sa vizijom za budućnost“, rekao je on.

  Najpoznatije vinarije u svetu od danas na sajmu vina u Beogradu

  Dimitar Kovačevski je rekao da se danas u praksi vidi kako funkcioniše „Otvoreni Balkan“ koji stimuliše ekonomski razvoj regiona.

  „Često nas pitaju da li je to politička inicijativa, a mi odgovaramo da je to privredna inicijativa i to smo to danas i potvrdili“, istakao je premijer Severne Makedonije.

  Vinska kultura i tradicionalna hrana

  Posetioci će tokom manifestacije imati priliku da posete različite tematski definisane izlagačke celine, da se edukuju i budu informisani o istoriji i poreklu vina, procesu proizvodnje, vrstama vina, konzumaciji, ali i da degustiraju i kupe najbolja vina iz balkanskog regiona i sveta.

  Poseban deo manifestacije biće posvećen najpoznatijim gastronomskim specijalitetima iz ovog dela Evrope, a ideja je da se na sajmu Srbija, Severna Makedonija i Albanija predstave i svojom tradicionalnom hranom.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE