Predsednik objavio kolike će nam biti plate do kraja 2020.

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predsednik objavio kolike će nam biti plate do kraja 2020.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na novogodišnjoj konferenciji izneo je tri glavna cilja Srbije u 2021. godini.

  Kao prvi cilj naveo je očuvanje mira i stabilnosti u regionu i u Srbiji, drugi najvažniji cilj je briga o zdravlju građana, pobeda korone i unapređenje zdravstvenog sistema, a treći cilj je dalje poboljšanje životnog standarda građana kroz povećanje plata i penzija,  , ulaganje u čistiji vazduh, izgradnja puteva, ulaganje u energetsku efikasnost, snažnija vojska, policija…

  „Naši planovi su veliki i izuzetno ambiciozni. Mi očekujemo da sledeću godinu završimo sa stopom rasta od šest odsto, da nivo javnog duga bude ispod 60odsto – ukupni javni dug koji ima naša zemlja, ne samo vlada Republike Srbije. Da ne bismo ostavljali našoj deci dugove za koje oni nisu ni krivi ni dužni. Očekujemo deficit do 3% i očekujemo novi aranžman sa MMF-om, da pred kraj sledeće ili početkom 2022. da stignemo do investicionog kreditnog rejtinga“, rekao je predsednik.

  Vučić je istakao i da je cilj da plate pre kraja godine dostignu 560-570 evra, dok bi u Beogradu prosečna plata bila oko 690-700 evra.

  Podsetio je da 1. januara zdravstvene radnike očekuje povećanje zarada od 5 odsto, a zatim i vojnike povećanje od 10 odsto.

  Istakao je da su u prethodnih godinu dana plate u zdravstvenom sektoru povećane 30%, kao i da su zdravstveni radnici dobili i jednokratnu pomoć od 10.000 dinara.

  Vučić je ilustrovao koliko su već porasle plate medicinskim radnicima, i istakao je da je u prethodnoj deceniji plata medicinskih sestara porasla za 63,4%.

  Kao jedan od ciljeva u narednoj godini predsednik je naveo i kadrovsko jačanje zdravstvenog sistema i promovisanje ostanka zdravstvenih radnika u zemlji.

  Što se penzija tiče, predsednik je rekao da je cilj je da one pre kraja godine budu oko 270 evra, dok će sa novim povećanjem one biti 250 evra.

  „Ono na čemu ćemo morati da radimo je dalji razvoj preduzetničkog duha i tu ćemo morati da ubrzamo naš posao sa međunarodnim institucijama, to će biti od velikog značaja za razvoj preduzetništva“, rekao je.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE