Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučevića „ZABAVILI zlonamerni komentari“: SLOVNE GREŠKE na Trgu o trošku izvođača

  Sve slovne i gramatičke greške na memorijalnoj traci na Pozorišnom trgu biće ispravljene u najkraćem mogućem roku o trošku izvođača radova, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

  Na činjenične, pravopisne i gramatičke greške, naročito u verziji na engleskom jeziku, ukazao je 021.rs u detaljnoj analizi.

  Vučević navodi da u ovom trenutku nije poznato ko je odgovoran za pravopisne propuste, ali da će ispitati.

  „Da li je pogrešio lektor, da li su pogrešili oni koji treba da kontrolišu, da li su pogrešili izvođači prilikom klesanja – verovatno kombinacija svega toga“, rekao je gradonačelnik.

  On je osudio zlonamerne komentare i dodao da neće dozvoliti da 10 gramatičkih grešaka bace senku na ovako važan projekat.

  „Posebno me je zabavilo neznanje pojedinih zlonamernih ljudi koji su se smejali rečima „New.now“, govoreći da se radi o gugl translejtu, odnosno lošem prevodu Novog Sada. To nije nikakav prevod imena Novog Sada. Vi nepismeni, pogledajte, ta rečenica počinje Novi Sad na latinici, a „New.now“ je naziv projekta sa kojim se Novi Sad kandidovao za Evropsku prestonicu kulture, a ne prevod. Očekujem odgovor na pitanje ko je odgovoran, čiji su to propusti, ako bude da sam ja, preuzeću odgovornost. Neću da dozvolim da 10 gramatičkih grešaka ili interpunkcijskih znakova pokvare i bace senku na prelep projekat“, izjavio je Vučević.

  Čelnici grada uložili su 410 miliona dinara u novi Pozorišni trg i njegovu prvu fazu.

   

   

  Izvor: 021

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE