VRTOGLAV USPEH: Kako je start-ap za 24 meseca postao najveća kompanija u zemlji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VRTOGLAV USPEH: Kako je start-ap za 24 meseca postao najveća kompanija u zemlji

  UiPath, tehnološki start-ap koji su osnovala dva rumunska preduzetnika u Bukureštu, postao je vodeća svetska softver kompanija u oblasti RPA (robotic process automation).

  U četvrtoj rundi prikupili su investicije u iznosu od 568 miliona dolara. Kompanija sada vredi sedam milijardi dolara.

  UiPath je pokrenuo finansiranje u aprilu 2017. godine, a u poslednja 24 meseca, vrednost kompanije je narasla sa 110 miliona dolara na sedam milijardi dolara. Broj zaposlenih je povećan 16 puta i sada iznosi 2.500 ljudi.

  Proizvode kompanije koristi 400.000 ljudi širom sveta, uključujući i osam od deset prvorangiranih kompanija sa liste Fortune Global 500.

  “Mi smo na putu bez povratka. Biznis lideri svuda nadograđuju svoje radne procese sa softver robotima, rapidno ubrzavajući digitalnu transformaciju celokupnih biznisa i oslobađajući zaposlene da provode radno vreme na uticajnijim poslovima”, izjavio je Daniel Dines, suosnivač kompanije i njen CEO.

  Dodaje da je vizija kompanije da robot pomogne svakom čoveku.

  Iako je sedište kompanije sada u Njujorku, i dalje je značajan deo razvojnog tima baziran u Rumuniji i njeni osnivači su Rumuni.

  UiPath je zahvaljujući vrtoglavom rastu vrednosti kompanije postala najvrednija kompanije u zemlji, svrgnuvši s trona naftnog diva athOMV Petrom, čija se tržišna kapitalizacija procenjuje na 5,1 milijardu dolara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE