Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vrhunski predavači sve češće na svoju mapu stavljaju i Srbiju

  Krajem maja (29. i 30.) u Beogradu se održava jedinstven poslovni događaj u regionu, jer će gosti glavnog grada biti Brajan Trejsi (Brian Tracy) i dr Maršal Goldsmit (Marshall Goldsmith), svetski stručnjaci za razvoj lidera koji će održati predavanja na BBEE Poslovni Forum 2017 sa temom inspiracija, transformacija, akcija.

  Jedan od govornika na ovom događaju biće i Mirjana Gomilanović, vlasnik Agencije za poslovnu izuzetnost “One2grow” i poslovni kouč, koja će, kako kaže biti „predgrupa“ najtraženijem treneru za prodaju u svetu.

  „S obzirom na moje višegodišnje iskustvo rada na pozicijama direktora prodaje i marketinga, meni je pripala čast da budem govornik u istom danu kada i Brajan Trejsi. Jedan moj kolega je ceo događaj nazvao “Rollingstonesi u Beogradu”, te ako bismo govorili muzičkim žargonom – ja ću mu biti predgrupa“, kaže Gomilanović za BIZLife.

  Ona smatra da je dobar trend činjenica da vrhunski predavači sve češće na svoju mapu stavljaju i Srbiju, te pružaju priliku i našim ljudima da se razvijaju kroz neformalne vidove edukacija.

  „Među slušaocima su, zbog direktne povezanosti sa temama, ali i činjenice da kompanije investiraju u razvoj svojih ljudi, svakako najzastupljeniji menadžeri. Raduje me trend da iz godine u godinu broj posetilaca, koji su sami sebi platili kotizaciju, raste. To bi svakako trebalo uzeti u obzir kada analiziramo kvalitet mladih, budućih menadžera. Iznos kotizacije nas dodatno uverava da su veoma ozbiljni kada je lični razvoj u pitanju“, kaže ona.

  Gomilanović kaže da su pre pet-šest godina na ovakvim predavanjima zastupljeniji bili ljudi iz stranih, privatnih kompanija, ali u poslednje vreme sve je više onih koji su zaposleni u domaćim, pa čak i državnim kompanijama.

  Gomilanović kaže da je sigurna da su naši menadžeri na dobrom putu da prihvate dobre  svetske prakse.

  „Ono što je, pak, zajedničko  svim menadžerima na svetu su njihovi pokušaji da usvoje što je moguće više novih, pozitivnih ponašanja, bez svesti da je za uspeh, često, ključno prestajanje primene nekih starih, nekorisnih ponašanja i navika. Dakle, svi se jako retko pitaju “Šta treba da prestanem da radim”, dok veoma često traže odgovore na pitanja :”Koja ponašanja treba da počnam da primenjujem?”

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE