Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vojvodina rebalansom „pojačava“ budžet za skoro 6 mlrd. RSD

  Pokrajinska vlada utvrdila je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu budžeta Vojvodine za 2022. godinu u iznosu od 95,16 milijardi dinara, što je povećanje za 5,96 milijardi dinara (6,68 odsto) u odnosu na prethodni.

  Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, rebalans budžeta ostvaren je najvećim delom u povećanim prihodima od poreza na dobit u iznosu od 5,37 milijardi dinara.

  „Sredstva kapitalnog dela budžeta veća su za 4,85 milijardi dinara i biće rasporedjena za završetak važnih investicionih zahvata koji su u toku i za nove projekte“, navodi se u saopštenju.

  Za vodosnabdevanje poljoprivrednih površina u okviru dva sistema za navodnjavanje na više od 20.000 hektara predviđeno je 1,13 milijardi dinara, dok je 143,4 miliona dinara namenjeno za vodosnabdevanje u Bečeju, Bačkoj Topoli, Subotici, Indjiji, Senti i Novom Sadu.

  Za rekonstrukciju i nabavku opreme za zdravstvene ustanove u Vojvodini predviđeno je 1,3 milijarde dinara, a oko 800 miliona dinara za održavanje saobraćajnica na teritoriji Novog Sada.

  Sredstva u iznosu od 534 miliona dinara namenjena su za tehničko-tehnološko opremanje Radio-televizije Vojvodine što će omogućiti potpuno preseljenje zaposlenih iz starog objekta u novoizgrađeni objekat na Mišeluku u Sremskoj Kamenici.

  Za adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju Narodnog pozorišta u Subotici planirana su sredstva u iznosu od 274 miliona dinara.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE