Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VOICE: Kod Zrenjanina vijetnamski i kineski radnici žive u NELJUDSKIM uslovima

  U industrijskoj zoni Jugoistok u Zrenjaninu u barakama koje su ranije služile kao stovarište za piće već tri meseca bez osnovnih uslova za život boravi oko 750 Vijetnamaca i Kineza angažovanih na gradilištu fabrike guma Linglong, piše Vojvodjanski israživačko-analitički centar (VOICE).

  VOICE navodi da radnici koriste vodu za piće iz bunara koji su izbušeni letos, služe se baterijskim lampama ili su jednostavno u mraku jer struje nema, kao ni tople vode, a nije jasno ni kako se greju ni gde se nalazi toalet.

  Hala u kojoj borave je ogromna spavaonica u kojoj su gusto rasporedjeni i ceradom razdvojeni po dva ili po tri kreveta na sprat.

  „Jedna od hala koju strani radnici koriste je u veoma lošem stanju i preti da se sruši. Ona je godinama bila puna robe kojoj je istekao rok i koju su na pola pojeli miševi i pacovi; još uvek je puna zaostalih stvari“, piše VOICE.

  U tekstu se navodi da je obližnji kanal za kišnu kanalizaciju već do vrha pun vode, svakodnevno se oseća paljevina, a požar je izbio već dva puta do sada, dok su brda plastičnih pivskih flaša svakodnevna pojava.

  „Pošto firma iz Pančeva koja svakodnevno donosi hranu izgleda ne donosi dovoljne količine potrepština, između baraka je kavez u kojima se nalaze životinje koje Vijetnamci uzgajaju za svakodnevnu ishranu (zečevi, kokoške, patke, guske). Te životinje se tranžiraju i čiste, po rečima svedoka, izmedju baraka nasred puta“, piše VOICE.

  Lokalni preduzetnici i njihovi zaposleni koji imaju objekte u toj industrijskoj zoni se svakodnevno susreću sa ogromnim količinama smeća koje u prvi mah nije bilo uopšte čišćeno, pa su Zrenjaninci bili primorani da ispred svojih baraka sami čiste.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE