Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  spisak zanimanja, bolovanja

  Vlada odlučila: Zapošljava se 100 lekara i 200 medicinskih tehničara

  Vlada Srbije usvojila je Zaključak o saglasnosti da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere iz svoje nadležnosti s ciljem zapošljavanja najboljih 100 diplomaca medicinskih fakulteta u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

  To je značajan korak ka sprečavanju odlaska mladih lekara iz zemlje i istovremeno doprinosi daljem razvoju srpske medicine, saopšteno je posle sednice Vlade.

  Istovetan Zaključak donet je i u cilju zapošljavanja najboljih 200 diplomaca srednjih medicinskih škola.

  Lekar (Pixabay)

  „Vlada Srbije na ovaj način podržava najuspešnije studente koji su svojim radom, znanjem i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate i omogućava im da nastave usavršavanje u oblastima medicine u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite“, navodi se u saopštenju.

  Medicinski tehničar (Pixabay)

  Vlada Srbije usvojila je Program rasporeda i korišćenja subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u 2022. godini i za te svrhe izdvojila sredstva u iznosu od osam miliona dinara, koja se dodeljuju bespovratno i predstavljaju, kako se ističe – de minimis pomoć.

  „Ta vrsta pomoći izražava se u bruto iznosu, odnosno u iznosu pre odbitka poreza i drugih naknada“, precizira se u saopštenju.

  Ministarstvo prošle godine pozvalo mlade da se prijave za posao

  Ministarstvo zdravlja je prošle godine u novembru pozvalo mlade lekare, diplomce medicinskih fakulteta s prosečnom osenom 8 i većom, da se prijave na konkurs za posao i da svoju profesionalnu karijeru grade u svojoj zemlji, brinući o zdravlju svojih sugrađana.

  Ministarstva zdravlja saopštilo je tada da u pravcu kadrovskog osnaživanja i unapređenja profesionalne strukture zaposlenih zdravstvenih radnika u zdravstvenom sistemu, obaveštava javnost da će, pored nastavka Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, biti realizovano i zapošljavanje mladih lekara, diplomaca medicinskih fakulteta koji su na studijama imali prosek iznad 8,00.

  Lekari (Pixabay)

  Kako je tada navedeno, namera resornog ministarstva jeste da i diplomcima koji su tokom školovanja ostvarili navedeni uspeh, i nisu ispunjavali uslove za učešće u Programu zapošljavanja najuspešnijih diplomaca, omogući zapošljavanje i dodatno usavršavanje kroz specijalizacije o trošku države, kako bi zdravstvo Srbije dobilo nove generacije lekara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE