Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za godinu dana stopa nezaposlenosti manja skoro 18 odsto

  Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić rekla je da Srbija uspeva da, uprkos brojnim izazovima, otvara nova radna mesta i da smanjuje stopu nezaposlenosti.

  Ona je, prilikom dodele ugovora korisnicima subvencije za samozapošljavanje u Beogradu, rekla da je stopa nezaposlenosti u maju 2022. godine, u odnosu na isti mesec prošle godine, manja za 17,7 odsto, a da je ta stopa na nivou Beograda manja za čak 25,4 odsto.

  Kisić je rekla da su subvencije za samozapošljavanje dale izuzetne rezultate, zbog čega su ove godine finansijska sredstva za njihovu realizaciju povećana, saopštio je njen kabinet.

  „Subvencije za pokretanje sopstvenog posla ove godine dobilo je 50 nezaposlenih lica u Beogradu, za šta je, zajedničkim sredstvima države i Grada Beograda, izdvojeno 16 miliona dinara“, rekla je Kisić.

  Dodala je da je „zadovoljstvo biti sa kreativnim, mladim ljudima, koji započinju sopstveni biznis, a da je država tu da im pomogne da ostvare svoje snove i da im da početni vetar u leđa“.

  Kisić sa zadovoljstvom radi na programu „Garancija za mlade“

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE