Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada Srbije obećala Briselu: Biće Evroprajd šetnje

  Vlada Srbije obećala je Evropskoj komisiji (EK) da će parada Evroprajd moći da bude održana u subotu u Beogradu, saznaje agencija Beta u zapadnoevropskim krugovima.

  Obavešteni sagovornici su, međutim, naveli da će putanja parade Evroprajd biti bitno skraćena.

  Dodali su da u EK postoji ozbiljno nezadovoljstvo postupanjem Vlade Srbije. Naredni izveštaj EK o spremnosti Srbije da pristupi Evropskoj uniji biće bitno kritičniji, naveli su.

  Izaslanik nemačke vlade: Neprihvatljiva zabrana

  Izaslanik nemačke vlade za pitanja LGBTIQ+ Sven Leman ocenio je ranije da nije prihvatljiva odluka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da zabrani Evroprajd šetnju.

  „Znajte da vlada Nemačke stoji uz LGBTIQ+ zajednicu u borbi za njena prava“, rekao je Leman na otvaranju izložbe u okviru nedelje Evroprajda u nemačkoj ambasadi.

  On je naglasio da nemačka vlada ima cilj da zaštiti svakog čoveka bez obzira na njegovu seksualnu orijentaciju i dodao da je važno to što je Srbija prva zemlja u jugoistočnoj Evropi u kojoj se održava ta manifestacija. „Umesto da obezbedi, država je odlučila da zabrani čoveku da bude ono što želi. Svako mora da ima jednaka prava“, istakao je on.

  Evropska komesarka za ravnopravnost dolazi na Evroprajd

  Evropska komesarka za ravnopravnost Helena Dali boraviće u Beogradu u petak i subotu, 16. i i 17. septembra, povodom Evroprajda.

  Dali će, između ostalog, održati govor na Međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima.

  Izvor: Beta, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE