Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hleb

  Vlada će produžiti uredbu o ceni hleba, inače bi vekna koštala 80 dinara

  Vlada Srbije će na sledećoj sednici produžiti trajanje Uredbe o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba na još dva meseca.

  To znači da će se cena vekne „sava“ i narednih 60 dana prodavati po ceni od 53,50 dinara, saznaje Euronews Srbija u Vladi Srbije. Inače, Uredba o ceni hleba važi do 7. oktobra.

  Predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica kaže za Euronews Srbija da je do avgusta cena bila 46 dinara i ističe da bi danas vekna „save“ koštala minimum 80 dinara, da država ne subvencioniše njenu proizvodnju.

  „Vlada Srbije daje brašno po subvencionisanim cenama od 33 dinara po kilogramu i samim tim je pomogla proizvođačima da mogu da plasiraju hleb po 53,50 dinara, a inače ne bi bilo govora da bi mogao toliko da košta. Ova cena hleba je samo zahvaljujući državi koja je pomogla, inače se nikom ne bi isplatila proizvodnja„, kaže Pralica.

  On napominje da se na mesečnom nivu produžava uredba o ceni hleba „sava“ i kaže da očekuje da neće biti poskupljenja u oktobru i novembru. Ostali pekarski proizvodi su, kako kaže Pralica, poskupeli oko 30 odsto u poslednjih šest meseci.

  Izvor: Euronews

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE