Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada odobrila DODATNA SREDSTVA za subvencionisanje električnih vozila

  Ministarstvo zaštite životne sredine omogućilo je prijem zahteva za subvencionisanje kupovine električnih i hibridnih vozila zahvaljujući tome što su obezbeđena dodatna sredstva.

  Kako je navela ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, Vlada Srbije je prepoznala veliko interesovanje građana za podršku države za kupovinu ekološki prihvatljivih vozila, i na zahtev resornog ministarstva, obezbedila dodatna sredstva.

  Dodala je da građani ili kompanije koji su zainteresovani za ovaj vid podrške, mogu da konkurišu predajom neophodne dokumentacije.

  Vujović je ocenila da je borba protiv aerozagađenja jedan od strateških ciljeva ministarstva koje vodi, navodi se u saopštenju ministarstva.

  „Budući da je subvencionisanje ekovozila očigledno dalo dobar rezultat, opredelićemo sredstva za tu namenu i za narednu godinu“, rekla je Vujović.

  Ministarstvo zaštite životne sredine je za ovu godinu prvobitno opredelilo 120 miliona dinara za subvencionisanje električnih vozila i hibrida.

  Prijem zahteva nedavno je prekinut, jer je iskorišćen prethodno predviđen budžet po zahtevima za kupovinu ukupno oko 370 vozila.

  Podrška države iznosi, u zavisnosti od vrste vozila, od 250 do 5.000 evra po vozilu.

  Do sada je najveće interesovanje bilo za hibridna putnička vozila, za koja je predviđena podrška od 2.500 evra.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE