Subvencije za SOLARNE PANELE: Sutra prvi javni poziv, država PLAĆA 50% troška

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Subvencije za SOLARNE PANELE: Sutra prvi javni poziv, država PLAĆA 50% troška

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da će u petak, 3. septembra ove godine, biti raspisan javni poziv za subvencionisanje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

  “Program će se sprovoditi po istom modelu kao i kad smo imali javni poziv za zamenu stolarije, što znači da 50 odsto novca obezbeđuju jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo, a 50 odsto plaćaju sami građani”, rekla je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

  Dodala je da je planirano da do kraja godine bude raspisan još jedan javni poziv za zamenu stolarije, a da će u narednoj godini biti nekoliko javnih poziva za subvencionisanje ugradnje solarnih panela.

  “Ne postoji nijedan razlog da ne koristimo zelenu energiju i da ne učinimo sve da budemo efikasniji u korišćenju električne i toplotne energije, a javni pozivi upravo treba da doprinesu tom cilju. Hoćemo da vidimo u narednih nekoliko godina na krovovima zgrada i kuća više solarnih panela i da više koristimo zelenu energiju”, rekla je Mihajlović.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE