Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada našla trajni smeštaj za Muzej automobila

  Članovi Vlade Srbije usvojili su Zaključak kojim je prostor nekadašnje garaže saveznih organa na Ušću određen za smeštaj vredne zbirke Bratislava Petkovića koji su bili deo Muzeja automobila i predstavljaju istorijsko svedočanstvo jedne epohe.

  Taj prostor, kako se navodi u saopštenju nakon sednice Vlade Srbije u potpunosti ispunjava uslove za trajni smeštaj i obavljanje delatnosti Muzeja automobila, a sama lokacija nalazi se na trkačkoj stazi Ušće na kojoj se šezdesetih i sedamdesetih godina vozio Kup Evrope.

  Staza više ne zadovoljava standarde za takmičenje, ali može da se koristi za revijalne trke.

  „U zbirci tog muzeja nalaze se stari i retki automobili koji su istorijsko svedočanstvo i imaju poseban značaj za upoznavanje primene naučih dostignuća, razvoja i tehničkor napretka automobilizma“ navodi se u saopštenju.

  Zbirka sadrži blizu sto vozila od kojih je najstariji Maro Gardon iz 1897. godine.

  Predmet zaštite su i naprave, uređaji, naučna i stručna literatura, vozačke dozvole, prvi saobraćajni propisi i zakoni, registarske tablice, alati, filmski i fotografski zapisi, umetnička dela i dela primenjene umetnosti, koji doprinose izučavanju istorije automobilizma.

  Izvor: Sputnjik, Tanjug

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE