Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ziđin

  Prijava protiv gradskih funkcionera Bora: Gradonačelnik PR Ziđina?

  Predstavnici Grupe građana „Glasno za omladinu“ podneli su Agenciji za sprečavanje korupcije prijavu protiv gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića zbog njegovih funkcija u kompaniji Ziđin Koper, a prijava je iz istih razloga podneta i protiv člana Gradskog Veća Danijela Aleksića.

  „Glasno za omladinu“ su u prijavi naveli da postoji sumnja da je Milikić član Odbora za odnose sa javnošću u toj kompaniji, dok je Aleksić predstavnik te kompanije.

  Istakli su i da zakon striktno zabranjuje da javni funkcioner bude u organima privrednih društava, ako postoji zavisni odnos između tog privrednog društva i javne funkcije.

  „U Boru, gde je rudarenje glavna industrijska grana, nesumnjivo je da je članstvo u organima ovih preduzeća i funkcija u lokalnoj samoupravi u zavisnom odnosu“, naveli su iz „Glasno za omladinu“, koje ima jedno odborničko mesto u Skupštini Grada Bora.

  Ta organizacija apelovala je na gradske funkcionere da se pridržavaju Zakona o sprečavanju korupcije i da se odreknu svih funkcija u rudarskim kompanijama.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE