Više od 70 žena se UDALO ZA DRVEĆE da ga spasi od seče (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Više od 70 žena se UDALO ZA DRVEĆE da ga spasi od seče (VIDEO)

  Najmanje 70 žena se “udalo” za desetine stabala na ceremoniji čiji je cilj bilo skretanje pažnje na urbanističke planove zbog kojih bi drveće moglo da bude uklonjeno.

  Organizatori su rekli da su zabrinuti zbog pretnje koju predstavljaju predlozi za izgradnju 166 stanova na zemljištu u Bristolu.

  Organizatorka događaja Sioban Kerans rekla je da se nada da je ceremonija “venčanja” pokazala da su “stabla naši partneri za ceo život”.

  “Neveste” koje su učestvovale nosile su venčanice iz različitih kultura, dok su se simbolično udale za 74 stabla na ceremoniji.

  „Udati se za drvo je apsolutna privilegija. To nije samo sentimentalan gest, već je veoma značajan i simboličan. Drveće je čist primer bezuslovne ljubavi, koja se tako lepo uklapa u celu ideju braka. Bristolu su zrela stabla potrebna više nego luksuzni privatni stanovi“, rekla je aktivistkinja i „mlada“ Suzan Haket iz Bristola.

  Kako navode organizatori, bili su inspirisani ženama Čipko u Indiji tokom sedamdesetih, koje su grlile drveće u Himalajima kako bi zaštitile šume od seče.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE