Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tesla

  Više od 1.000 radnika Tesle u Nemačkoj ZAHTEVAJU bolje uslove

  Više od 1.000 radnika fabrike američkog proizvođača električnih automobila Tesla u Nemačkoj, sindikalnom akcijom je zatražilo bolje uslove rada.

  Kratki proizvodni ciklusi, manjak osoblja i preveliki proizvodni ciljevi smatraju se teškim teretom, saopštio je sindikat IG Metall.

  Zaposleni u Teslinoj fabrici kod Berlina tokom noćne i jutarnje smene na svoje košulje stavljaju nalepnice IG Metall na kojima piše: „Zajedno za siguran i pošten rad u Tesli“

  Mnogi zaposleni Tesle žale se na loše uslove rada u razgovorima sa sindikatom. Smatraju da je teret kratkih proizvodnih ciklusa, nedostatka osoblja i previsokih proizvodnih ciljeva veliki.

  Radnici su upozorili i na ozbiljne nedostatke u zaštiti zdravlja i bezbednosti na radu, koji su, između ostalog, uzrokovali veliki broj nesreća na radu, ističu u sindikatu.

  Za dve godine sedam teških nesreća na radu

  Prema lokalnim vlastima, od 2021. u pomenutnoj fabrici Tesla dogodilo se najmanje sedam teških nesreća na radu.

  „Ako pojedinci zahtevaju poboljšanja, upadaju u probleme ili se ništa ne događa. Zajedno je, međutim, moguće postići ispunjenje zahteva“, rekao je predstavnik sindikata Dirk Schulze.

  Teslina fabrika u Grinhajdeu, 30 kilometara od Berlina, počela je s radom u martu prošle godine. Trenutno zapošljava oko 11.000 ljudi, a proizvođač automobila je u međuvremenu potvrdio planove za proširenje pogona, navodi dpa.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE