Vinča privatizovana - ODNOŠENJE SMEĆA sa radnih akcija više nije BESPLATNO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vinča privatizovana – ODNOŠENJE SMEĆA sa radnih akcija više nije BESPLATNO

  Gradska čistoća više neće moći da smeće sakupljeno na radnim akcijama odvozi besplatno, već će se ta usluga naplaćivati, pa su udruženja koja organizuju takve akcije sada u problemu šta učiniti sa otpadom i gde ga odložiti.

  Takođe navode, da cenovnik još uvek nemaju i da bi Grad Beograd i “Gradska čistoća” trebalo da pronađu način kako da se omogući da se smeće sa radnih akcija odvozi besplatno jer građani to neće moći da plate.

  “Pošto je Vinča privatizovana, Gradska čistoća više neće smeće sa akcija da skuplja besplatno. Drugim rečima kada očistimo, kao u nedelju Savski Kej, neko to mora da plati, a taj neko su građani koji su čistili. Strani investitor ne poznaje radne akcije kao pojam niti ih one uopšte interesuju, tako da će Suez to fakturisati gradskoj čistoći, a gradska čistoća – građanima”, navode predstavnici udruženja Eko straža.

  Bojan Simišić iz Eko straže kaže za BIZLife portal da nisu uspeli da dobiju informaciju od JKP Gradska čistoća Novi Beograd već operatera centrale koji im je to potvrdio.

  Ukazuje da je problem nastao kada je Vinča privatizovana i da je Gradska čistoća verovatno nekim svojim rešenjima ili uredbom definisala da svako vanredno čiščenje naplati.

  “Praktično ih ne zanima da li je bila žurka pa je smeće ostalo tu nakon toga, ili su se građani okupili i organizovano pokupili smeće”, pojašnjava Simišić I dodaje da im još uvek nije predočeno o kojoj ceni je reč.

  Iz ovog udruženja navode da deo smeća koji je sakupljen u radnoj akciji proteklog vikenda stoji na Keju kod taksi prevoza za Adu Ciganliju, a drugi kod taksi prevoza za Adu Međicu.

  Na društvenim mrežama, ovo udruženje navodi “da ako grad Beograd ne pronađe način da besplatno odvozi smeće sa radnih akcija, građani ga neće ostaviti u prirodi, već će biti prinuđeni na radikalizaciju (jer sistemski ostaju bez opcija), odnosno da će ga istresti ispred institucije koja je donela tu odluku- Uprava grada Beograda, Dragoslava Jovanovića 2”.

  Takođe apeluju na institucije da do toga ne dođe, i da je cilj rešavanje problema kroz sistem i institucije.

  Izvor: BIZLife/Jelena Andrić

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE