Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vežbe koje treba da praktikujete ako dugo sedite na radnom mestu

  Baš zbog toga što na svom radnom mestu, najčešće za računarom provodite osam, a ponekad i više radnih sati, vaše telo postaje alarm koji vam sugeriše da takvu naviku morate pod hitno promeniti. I to kroz fizičku aktivnost.

  Prepoznatljiva ukočenost, kao i povremeni grčevi u nogama, leđima i stopalima znak su da se morate pokrenuti.

  Ukočenost vrata (vratnog dela kičme) je nešto što se svima dešava, a to uvek možete eliminisati putem kratkih, jednostavnih, ali efektnih vežbi. Jedna od njih jeste okretanje glave u stranu, pa potom pravljenje polukruga glavom. Takođe, naginjanje glave u stranu, kao i njeno savijanje napred i nazad dodatno opušta mišiće vrata.

  U nastavku vam FitPass predstavlja vežbe za koje su vam potrebni obična prostirka ili plahta. Sve vežbe je neophodno da radite u dve do tri  serije po 10-12 ponavljanja.

  #1  Vežba ’’Planinar’’

  Predstavlja odličan dinamičan pokret koji na efikasan način razvija izdržljivost mišića trupa, dok ujedno povećava njegovu snagu, ravnotežu i agilnost. Naročito je korisna ukoliko želite da aktivirate celo telo.

  Lezite u položaj kao da ćete izvoditi sklekove, odignite leđa i podižite noge ka unutrašnjosti tela (kao da se penjete), prikazano u videu.

  #2 Vežba ’’Školjka’’

  Ova vežba je jednostavna, ali i odlična ukoliko želite da aktivirate duboke mišiće, stabilizatore sedalne regije, čime možete unaprediti stabilnost kukova. Takođe, ova vežba jača mišiće opružače kičmenog stuba i duboke mišiće leđa.

  Lezite na bok (u pozi supermena), savijte noge u kolenima, jedna ruka na bok, druga ispružena i odižite jednu nogu ka gore. Kada odradite sve serije, pređite na drugi bok, kao što je prikazano u videu.

  #3 Vežba simulacija plivanja

  Cilj ove vežbe jeste jačanje mišića stabilizatora kičmenog stuba, sedalne regije i zadnje lože natkolenica.

  Dok izvodite pokret (ležeći potrbuške), trudite se da obe strane (noge i ruke) budu simetrične, kao što je prikazano u videu.

  #4 Vežba odizanja kukova

  Ova vežba aktivira mišiće stabilizatore donjeg dela leđa i sedalne regije, a ujedno utiče i na jačanje muskulature zadnjeg dela natkolenice. Predstavlja efikasnu i značajnu vežbu, čiji je cilj da vam poboljša držanje tela – naročito ako sedite tokom čitavog dana. (svi pokreti su prikazani u videu)

  Neke od vežbi koje preporučujemo jesu i plank, obrnuti plank i bočni plank koji jačaju mišiće leđa i nogu (kao što je prikazano u videu). Isto tako, ove vežbe su idealne za izvođenje svakodnevno i ne zahtevaju dodatne rekvizite.

  Ukoliko želite da se pridružite toj sportskoj porodici i zadovoljnim korisnicima koji putem jedne članarine uživaju u sportu i rekreaciji, sve detaljne informacije možete pronaći na delu FitPass sajta za poslovne korisnike: https://fitpass.rs/kompanije

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE