Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić: U januaru će se znati ishod pregovora sa Deltom o Sava centru

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je za renoviranje Sava centra potrebno između 25 i 35 miliona evra i da se na poziv za javno-privatno partnerstvo javila kompanija “Delta”.

  Vesić je za TV Hepi rekao da su pregovori sa kompanijom Miroslava Miškovića u toku i da će se u toku januara znati da li će doći do konačnog dogovora.

  “Inače, Sava centar se ne prodaje već se radi o dodatnom ulaganju u čemu partner ne može biti većinski vlasnik. Ako ne budemo mogli da se dogovorimo mi ćemo tokom januara objaviti novi poziv jer se Sava centar mora što pre staviti u službu kongresnog turizma”, kazao je Vesić.

  Zamenik gradonačelnika rekao je i da Novi Beograd treba da ima svoj centar, i da je Beograd na vodi više predviđen za život, dok je u Bloku 18, na novobeogradskoj obali Save, predviđena izgradnja poslovnog centra.

  Dodao je i da će jedna velika međunarodnda finansijska institucija svoj centar za ovaj region prebaciti u Beograd, a želja im je da se pozicioniraju na Novom Beogradu.

  Prema njegovim rečima, Beograd treba da postane policentričan grad, da ima više centara.

  Izvor: Beoinfo

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE